Forma-1 Hírek - Monza után dönt a Haas

Készült: 2016.július.20 06:32 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Monza után dönt a Haas
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, csapata jövő évi pilótafelállásáról a szeptemberi Olasz Nagydíjig nem dönt. Az amerikai csapat erősen kezdte a szezont, sok pontot gyűjtött és néhány nehezebb verseny után javulást értek el a gumik teljesítményének jobb megismerésével.
Habár úgy tűnik, a problémák nagy részét sikerült maguk mögött hagyni, Steiner beismerte, továbbra is az autóra koncentrálnak - a pilótafelállásra nem gondolnak.

Miközben Romain Grosjeannak szerződése van a jövő évre, csapattársának, Esteban Gutierreznek nincs élő megállapodása, mivel csak egy évre kötelezte el magát a Haashoz.

De a szezon eleji balszerencsék után Steiner úgy gondolja, még több időre van szüksége Gutierreznek, hogy bebizonyítsa, megérdemli az új szerződést.

"Megegyeztünk egymás között arról, hogy nem akarunk a pilótákról beszélni az európai szezon végéig" - mondta el Steiner. "Meg kell nézni, mivel rendelkezünk. Azt hiszem, nem lenne korrekt Estebant kiértékelni most, mert volt néhány versenye, ahol a körülmények nem segítették őt - például baleset, vagy az au tó meghibásodása. Jelenleg nem akarunk senkire nyomást helyezni. Ha elkezdünk egyeztetni, akkor a találgatások elindulnak és az emberek bizonytalanná válnak és ez nem tesz jót a pilótáknak. Meglátjuk, mi történik Monzáig."

A rajtrács elején a helyzet nagyon stabil, a Haas számára csak a középmezőny csapataiból távozó pilótáknál lehet esélye - így például Kevin Magnussenre, vagy Felipe Massára is lecsaphatnak.

"Nem sietünk. Tudjuk, mit kell tenni, tudjuk, biztonságban vagyunk a jövő évre, szóval nincs semmi pánik, vagy valami hasonló" - tette hozzá Steiner. "Amikor bízol abban, amit csinálsz, akkor általában nem próbálsz radikális változtatásokat végezni."

Belépés