• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: Még öt-hat év a Formula-1-ben

Forma-1 Hírek - Hamilton: Még öt-hat év a Formula-1-ben

Készült: 2016.július.17 07:17 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Hamilton: Még öt-hat év a Formula-1-ben
A Mercedes pilótája, Lewis Hamilton elmondta, úgy érzi, még hat évet a Formula-1-ben lehet. Miután úgy tűnik, negyedik bajnoki címét is megszerzi, Lewis Hamilton egy olyan elit klubhoz tartozhat, amelyben Alain Prost és Sebastian Vettel foglalhat helyet.
Ezt követően a brit pilóta következő célja Juan-Manuel Fangio öt és Michael Schumacher hét megszerzett bajnoki címének elérése lehet.

47 futamgyőzelmével Hamilton már csak öt sikerrel marad el Prosttól és Schumacher mögött minden idők második legsikeresebb pilótája lehet.

Jelenleg 55 pole pozíciójával a Mercedes pilóta 10 rajtelsőséggel marad el Ayrton Senna mögött és 14-gyel Schumacher rekordjától.

A leggyorsabb körök tekintetében Hamilton a negyedik, 11 leggyorsabban megtett körrel elmaradva Prosttól, Schumachertől. Kimi Räikkönen ebben a statisztikában a legeredményesebb.

Miközben a pontrendszer sokat változott, ennek az összehasonlításnak nincs értelme, bár a brit pilóta már 2034 egységnél jár és ezzel a sport legeredményesebb versenyzője.

Hamilton elmondta, szeretne további öt-hat évet a Formula-1-ben tölteni, de nem a rekorddöntésekre koncentrál.

"Próbálom magamtól azt kérdezni, mi az ötéves terved? És ilyenkor azt meg kell határozni" - közölte. "Jelenleg, beleértve az idei évet is, három évre szóló szerződésem van a Mercedesszel, ezt követően majd meglátom, maradok-e további három, vagy talán négy évet, ezt követően pedig abbahagyom. Nem akarok örökké itt lenni. Amikor 37 éves leszek, akkor még relatíve fiatalnak mondhatom magam. Szeretnék valami mást is kipróbálni. De véleményed folyamatosan változik, így ki tudja, lehet, hogy hét évig még itt leszek. Szeretnék a lehető legjobb lenni, de nem akarok senki másnak rekordokat beállítani."

Belépés