WTCC Hírek - Norbi megnyerte a Vila Reali tesztet

Készült: 2016.június.24 12:41 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek - Norbi megnyerte a Vila Reali tesztet
Jó formában kezdte meg a portugáliai versenyhétvégét Michelisz Norbert: Yvan Muller és Rob Huff előtt az első helyen zárta a pénteki tesztet.
Kicsit csúszott a program Vila Realban, ezért a tervezettnél negyedórával később, magyar idő szerint 13:45-kor ragyogó napsütésben kezdődött a pénteki teszt. Az etap legelején Yvan Muller állt az élre, de aztán Michelisz Norbert is belekezdett, és az első gyors körében kapásból lila harmadik szektort futott, és át is vette a vezetést. Majd lendületből rátett még egy lapáttal: 2:01,040-es idővel pörkölt oda a mezőnynek, és csak azután gurult vissza a boxba. Norbi ezzel gyorsan meg is javította a 2015-ös legjobb FP0-s eredményt (2:01,5 – az időmérőn a pole-hoz 1:58,5 kellett), de mivel tavaly óta az első sikánt átalakították a pályán, ebből most sok mindent nem lehetett leszűrni. Az már annál inkább viszonyítási pontot jelentett, hogy miközben Michelisz a boxban pihent, José María López az edzés felén túl két perc alá tornázta a leggyorsabb kört.
WTCC Hírek - Norbi megnyerte a Vila Reali tesztet
Michelisz Norbert szokásos blogjában leírta, hogy Vila Realban Citroën-fölényre számít, hiszen tavaly is körönként 5–6 tizedmásodperces hátrányban voltak a Hondák a francia márkához képest, ezúttal ráadásul a 60 kilós pluszsúly is szó szerint nehezíti a dolgukat. Mire az utóbbi gondolatot leírtuk, Muller már tovább is javította López idejét 1:59,860-ra. A Honda-boxban a hazai pályán versenyző Tiago Monteiro és Michelisz Norbert autóján is állítottak a szerelők, ami kifizetődött – legalábbis a magyar pilóta számára. Norbi talált újabb hét tizedet, pedig új gumikat nem tettek fel a kocsijára, így ő volt az első hondás, aki 2:01 alá tudott kerülni. Nem sokkal később már ő is és Rob Huff is áttörték a kétperces határvonalat. Végül Norbi 1:58,673-mal megszerezte a teszt első helyét is, méghozzá a leggyorsabb középső és harmadik szektort megfutva.

Belépés