MotoGP Hírek - Hivatalos: Rins lesz Iannone csapattársa a Suzukinál!

Készült: 2016.június.20 09:29 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Hivatalos: Rins lesz Iannone csapattársa a Suzukinál!
A Suzuki Racing hétfő reggel közleményben erősítette meg azt, amiről már hetek óta pletykáltak: a Moto2-es világbajnokságot jelenleg vezető Alex Rins kétéves szerződést írt alá velük, így 2017-ben az ő színeikben, Andrea Iannone oldalán mutatkozhat be a királykategóriában.
Alex Rins 2012-ben debütált a gyorsasági motoros világbajnokság Moto3-as géposztályában, egy évvel később pedig már az utolsó futamig harcolt az összetett elsőségért, amelyet azonban végül Maverick Vinales szerzett meg előtte. 2014-ben is több futamgyőzelmet aratott, tavaly pedig fellépett a Moto2-be, ahol legjobb újoncként szintén felállhatott az év végi dobogóra. Idén már egyértelműen a vb-cím egyik fő favoritja: a Katalán Nagydíj után vezeti is a pontversenyt.

A fentiek fényében nem csoda, hogy a spanyol motoros felkeltette a MotoGP-s alakulatok érdeklődését is. Korábban főként a Tech3 Yamaháról lehetett hallani mint esetleges jövendőbeli csapatáról, ám Rins kijelentette, hogy mindenképp gyári istállónál szeretne bemutatkozni. Az elmúlt hetekben már kétéves suzukis szerződésről beszéltek, s végül a „kékek” hétfő reggel egy közleményben be is jelentették, hogy 2017-re és 2018-ra aláírtak a fiatal versenyzővel, aki így Andrea Iannone társaként szerepelhet majd a legnagyobbak között.

„Alex Rins egy fiatal pilóta, aki már most bizonyította, mennyire tehetséges: folyamatosan a legjobb pozíciókért csatázik, amióta csak bemutatkozott a világbajnokság egyes kategóriáiban, így ő egy olyan típusú versenyző, akit szívesen támogatunk a jövőben” – nyilatkozta Davide Brivio a Suzuki közleményében. „Azzal, hogy Andrea Iannone csapattársa lesz, egy tapasztalt motoros mellett lesz egy fiatal tehetségünk, ami így a tökéletes kombinációt jelenti számunkra. Hisszük, hogy ezzel a párosítással, valamint a GSX-RR további fejlesztéseivel olyan erős csapatot alkothatunk, amely a legjobb helyezésekért küzdhet.”

Rins szerződtetése egyben azt is jelenti, hogy az év végén búcsút intenek Aleix Espargarónak. Az ő sorsa még nem dőlt el, ám sokan az Apriliával hozták számításba: ha a híresztelések beigazolódnak, övé lehet az utolsó elérhető gyári ülés. Brivio így kommentálta a döntést: „Nem volt egyszerű választás, és sajnáljuk Aleixet, akinek szeretnénk megköszönni a kemény munkáját és azt az igazi szenvedélyt, amellyel segítette a projektünket a kezdetek óta. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve, ugyanakkor mindent megteszünk majd, hogy a lehető legjobb eredményeket érhessük el együtt a szezon végéig.”

Belépés