WTCC Hírek - Riberio mérges a Mugenre és a Hondára

Készült: 2016.június.18 11:18 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://hosszabbitas.hu/

WTCC Hírek - Riberio mérges a Mugenre és a Hondára
A moszkvai WTCC hétvégén Francois Ribeiro nyíltan kritizálta a Hondát, és annak motorgyártóját, a Mugen UK-t, ami miatt továbbra sem tudtak erőforrást biztosítani a második zengős Civic-hez.
Zengő Zoltán csapata a holtszezon legvégén jelentette be, hogy megszerezte azt a TC1-es Hondát, amellyel korábban a svéd NIKA Racing versenyzett, és a tavaly a TCR-ben meggyőző teljesítménnyel bemutatkozó Nagy Dánielt indítja benne. Hamar kiderült azonban, hogy a NIKA-féle motor nem esett át a kötelező éves revízión, így a Mugen megtiltotta a használatát. A Zengő Motorsport megrendelte a motor felújítását, azóta pedig várunk és várunk a megoldásra. Sokáig úgy volt, Dani a Nordschleifén már rajthoz állhat, ám végül a határidő tolódott Moszkvára. Akkor többen úgy voltak vele, elképzelhető, hogy az autó valójában már kész, de a csapat nem a világ legnehezebb pályáján akarta először beleültetni fiatal és újonc pilótáját. Múlt héten viszont a moszkvai hétvége is lement, Nagy Dani nélkül. A WTCC első embere ezt követően akadt ki nyilvánosan a Mugenre.
WTCC Hírek - Riberio mérges a Mugenre és a Hondára
“Nagyon nagyon haragszom a Mugenre, elsősorban azért, mert megígérték a Zengő Motorsportnak a második motort a Nürburgringre. Aztán azt mondták, a nürburgringi határidő túl rövid, de Moszkvára elkészül. Aztán, hogy az is rövid, de Villa Realba már visszük. Van egy autónk, egy versenyzőnk, hozzá a költségvetés, de csak a szezon második felében indulhat” – morgott Ribeiro a Motorsport.com-nak. “Pedig az alapján, amit Michelisz Norbi mondott róla, ez a fiatal magyar srác akár meglepetést is okozhat a WTCC-ben. Nagyon kíváncsi leszek rá.” A Ribeiro vádjai hallatán William De Braekeleer, a Honda Motor Europe motorsport főnöke védelmébe vette a Honda motorgyártó partnerét, a Mugen UK-t.
WTCC Hírek - Riberio mérges a Mugenre és a Hondára
“Én senkit sem hibáztatok, ez a dolgok normál menete. A Zengő Motorsport második autójához azért nincs még motor, mert csak a holtszezon legvégére sikerült összeállítaniuk a költségvetést. Más lenne a helyzet, ha februárban jelezték volna: itt vagyunk, megvan a pénz, szeretnénk egy motort” – fogalmazott De Braekeleer. “A Mugen nem olyan, mint egy pizzéria, ahova bemész, és megrendeled a pizzád. Fel kell készíteni a motort, meg kell rendelni az alkatrészeket, és az év ezen szakaszában a beszállítók általában tele vannak munkával, így egy késői megrendeléssel csak a sor végére kerülhetsz oda.” “Ha nem gondolkozol előre már szeptemberben, akkor legalább négy hónap kell egy motor felújításához, és most pontosan ez a helyzet. Ráadásul az is érthető, hogy a Mugen pénzügyi garanciákat akar, és előleget kért. Ezek az kisebb problémák eredményezték, hogy a motor még nincsen kész.” “Remélhetőleg Portugáliára, vagy legkésőbb Argentínára elkészült” – zárta De Braekeleer.
WTCC Hírek - Riberio mérges a Mugenre és a Hondára

Belépés