WTCC Hírek - Norbi dobogón, de nem felhőtlen az öröm

Készült: 2016.május.28 10:52 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek - Norbi dobogón, de nem felhőtlen az öröm
Michelisz Norbi a hatodik helyről rajtolva dobogón fejezte be a németországi Nyitó futamot. Monteiro az utolsó körben a mezőny élén szenvedett komoly balesetet, Rob Huff pedig a legtöbb előzést bemutatva a negyedik helyig verekedte fel magát.
zgalmakban gazdag első futamot láthattunk a Nürburgringen szombaton délben. A leintést követően örülhettünk, hogy Norbi dobogóra állhatott, azonban Coronel kicsúszása és Monteiroék balesete miatt nem volt felhőtlen hangulat. A mezőny problémamentesen jött el az elején. Monteiro nagyon jól kapta el a rajtot, Björk és Bennani előtt megtartva az első pozíciót vágott neki a három körnek. Középen Catsburg kissé beragadt, így Norbinak kellett nagyon koncentrálnia, hogy elkerülje az ütközést. Michelisz ennek következtében a két Ladával harcolt az első méterekben, és két helyet vesztve, a 8. helyre csúszott vissza. Müller és López rajtott szenzációsan, a két gyári Citroën egyből a 4. és 5. helyre lépett előre. A mezőny végéről Huff az első percektől kezdve aggresszíven jött előre, az első kanyarban már három helyet tudott javítani. Norbi tartotta a tempót az élen haladókkal, Coronel mögött Bennani hibáját követően a hetedik helyre lépett előre a Nordschleife kanyarjaiban. Monteiro továbbra is magabiztosan állt az élen, az első kört 0,7 másodperces vezetéssel fejezte be Björk és Yvan Muller előtt. Az első drámát Björk kiállása jelentette, aki második helyről motorhiba miatt volt kénytelen feladni az első futamot. Michelisz és Huff is lépegetett előre, a verseny felénél Norbi a 6., Huff pedig a 9. helyen állt. A Citroënek (Müller, López és Chilton) egymással csatáztak a dobogóért, Norbi Coronel mögött tette meg a kilométereket.
Az utolsó körben aztán mindenkinek megemelkedett a pulzusszáma. Coronel bal első kereke nagy sebességnél felrobbant, a holland kicsúszott és a szalagkorlátnak ütközött. Norbi szerencsére ki tudta kerülni, így az ötödik helyre fellépve haladhatott tovább. Huff pedig megérkezett a 6. helyre Bennanit megelőzve. Az utolsó percek aztán újabb drámát hoztak. A végig magabiztosan vezető Monteiro a Nordschleifén nekiütközött nagy sebességnél a szalagkorlátnak (valószínűsíthetően szintén gumiprobléma miatt). A mögötte haladó Müller már nem tudta kikerülni, így nekiment. López, Chilton és Norbi is szerencsére el tudta kerülni a balestetet. Így a végén ők hárman állhattak fel a dobogóra, Huff pedig a negyedik helyen zárta a Nyitó versenyt.
WTCC Hírek - Norbi dobogón, de nem felhőtlen az öröm

Belépés