Wtcc Hírek - Negyedik hely és egy MAC3-as győzelem

Készült: 2016.május.27 13:34 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

Wtcc Hírek - Negyedik hely és egy MAC3-as győzelem
Norbi megismételte a tavalyi időmérős teljesítményét, így a holnapi Fő futamon a negyedik, a Nyitó futamon pedig a hetedik pozícióból rajtolhat majd. López továbbra is utolérhetetlen a Citroënnel, az argentin 2,3 másodperccel javította meg a 2015-ös idejét is. A fordított pole-t Monteiro szerezte meg.
Napsütéses időben, szorosan egymás mögött gurult ki a teljes a WTCC mezőny a kivételesen 60 perces időmérő edzésre. Tavaly a legjobb köridőt (8:37,327) José María López érte el, ettől a hétvégén Müller csütörtöki teszten futott 8:39,950-ös leggyorsabb köre még messze elmaradt. Az edzés elején mondhatni már megszokott módon López (8:43.238) állt az élre, őt Müller, majd Michelisz Norbi követte. Huff a reggeli szabadedzésen elszenvedett kisebb koccanást kiheverve ott volt a pályán, sőt a 7. helyen kezdett, megelőze a 12. időt autózó Monteirot. Egy gyors kör után a teljes WTCC mezőny visszament a boxba, teret adva az ETCC-s pilótáknak. Az edzés időtervét egy kicsit megborította Ulrike Krafft balesete, amely miatt az időmérőt a 35. percben piros zászlóval meg kellett szakítani. A 20-25 perces várakozást követően a WTCC-s versenyzőknek 1-2 gyors kör megtételére maradt még ideje. A szünetet követően López tovább gyorsult, 8:38.229-vel megfutotta a hétvége legjobb idejét. Huffnak és Monteironak is sikerült feljebb kapaszkodni, előre ugrottak az ötödik helyen álló Michelisz Norbert mögé (6. és 7. pozícióba). A hétvége és a mezőny egyik üde színfoltja, Tom Coronel beékelődve a Citroënek közé a harmadik helyre ért fel. Hugo Valente 10 perccel a leintés előtt szenvedett balesetet. Kocsija - ugyanott, ahol tavaly Norbié - megpördült, majd nekicsapódott a falnak. A történtek miatt nála jobban csak Catsburg bosszankodhatott, akinek emiatt a gyors körében vissza kellett kicsit vennie a tempót. Egy perccel a vége Norbi futott még egy gyors kört, amelynek során Coronellel "csatázott" a 3. helyért. Végül ebben a küzdelemben alul maradva a negyedik helyen intették le. A Honda másik két versenyzője Norbi mögött futott be. Huff a 8., Monteiro pedig a fordított rajtrács pole pozícióját jelentő 10. rajthelyet szerezte meg. López a végén még ment egy hihetetlen tempójú kört, 8:35.541 - es idejével megjavítva a tavalyi időmérőn futott legjobb idejét is. Michelisz Norbi a negyedik helyével 2 pontot gyűjtött be az időmérő során, holnap pedig a Fő futamon a 4., a Nyitó futamon a 7. helyről vághat neki a 3 körös versenynek.
Wtcc Hírek - Negyedik hely és egy MAC3-as győzelem
A baleset miatt a MAC3-ra nem sokkal az időmérő leintését követően sort is kerítettek. Hugo Valente autójának futóműve a balesetben tönkre ment, így a Lada nem tudott rajthoz állni. A MAC3-on elsőként a Honda triója teljesítette a kört Norbival az élen. Utánnuk López, Müller és Bennani érkezett a pályára. A szektoridők nem voltak egyértelműen követhetőek, de ezt igazából a Honda boxban tudták könnyebben feldolgozni, mivel 8:47.920-as idejükkel meglepetésre megnyerték a csapatfutamot.
Wtcc Hírek - Negyedik hely és egy MAC3-as győzelem

Belépés