WTCC Hírek -Norbi a legjobb Hondásként várhatja az időmérőt

Készült: 2016.május.27 09:39 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek -Norbi a legjobb Hondásként várhatja az időmérőt
A csütörtöki pozíciójához képest két helyet javítva, a negyedik helyen végzett Michelisz a második szabadedzésen. López és két Lada a dobogón.
Nem kezdődött jól a pénteki nap a csapat számára. Reggel érkezett ugyanis a FIA felügyelő testületének döntése, miszerint a Honda által használt haspáncél nem felel meg a szabályoknak, ezért utólag kizárják mind a négy versenyzőt a magyar és a marokkói futamból. A Honda nem ért egyet a döntéssel, ezért él a fellebezés jogával. Egyelőre most mindenki csak annyit tehet, hogy minden erejével erre a hétvégére koncentrál. Erre pedig nagy szükség is volt péntek reggel, mivel egész éjjel zuhogott az eső. Az aszfalt nagyon vizes volt, többen ki is csúsztak az első körökben. A 25 kilométeres pálya egyik felén ugyan már kezdett előbukkani a nap, az erdős szakaszokban azonban továbbra is felhők gomolyogtak. A fiúk kemény munkájának köszönhetően Huff is részt tudott venni a második szabadedzésen, így mindhárom Civic megkezdhette a hangolódást a délutáni időmérőre.
López ismét ellentmondást nem tűrve állt az élre (10:28.300) a hétvégén szintén megnyerő teljesítményt mutató Chiltont és Catsburgot megelőzve. A 15. percben Monteiro a kilencedik helyen állt 10:59.668-as körével, míg Norbi és Huff kóstolgatta a pályát. Huff ki is látogatott kicsit a fűre, míg Norbi a 22. percben ment egy leggyorsabb első szektort, amellyel feljött az ötödik pozícióba. A köridők a vizes aszfalt miatt kb. 2 perccel maradtak el a tegnapi eredményektől. A hétvégén eddig jól teljesítő Ladák verekedték be magukat az élmezőnybe. Catsburg a 2., Valente a 3., míg Tarquini a 4. helyen tűnt fel. Az edzés felénél Norbi a 3. helyen, míg Monteiro a 10., Huff a 15. helyen állt. Az edzés 40. percében hosszú idő után Coronel taszította le Lópezt az első helyről. A körülmények folyamatosan változtak. A pálya egyes részei nagyon gyorsan száradtak, míg a célegyenes továbbra is elég nedves volt. Monteiro alkalmazkodott ehhez a leggyorsabban, hét perccel a vége előtt 9:55.224-es idejével az élre állt. Azonban nem tartott sokáig a Honda öröm, Chilton ugyanis megelőzte. Ráadásul egy perccel a vége előtt Huff szerelőcsapata ismét a fejéhez kaphatott, a brit ugyanis megcsúszott a kanyarban és a kavicságyban kötött ki. Így a hétvégén immár másodszor tréleren tért vissza a kocsija a boxba. Azért maradt valami jó a végére. Norbi az utolsó körében nagyon jól elkapta a ritmust 9:46.828-es idejével az élre állt. Noha végül a gyors körön lévő López, Tarquini és Valente is bejött elé, összeségében Michelisz a legjobb hondásként, a negyedik helyről várhatja az időmérőt.

Belépés