WTCC Hírek -A hatos fogságában

Készült: 2016.május.26 20:35 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://michelisz.hu/

WTCC Hírek -A hatos fogságában
Michelisz Norbert megismételte a teszten elért hatodik helyezését az esti szabadedzésen. Noha ugyanaz a pozíció lett a vége, az eredmény közel sem azonos körülmények között született.
echnikai problémák és balesetek tarkították a csütörtök esti első szabadedzést a Nürburgringen. Az időjárás miatt most nem kellett izgulni, a pályán történtek miatt azonban annál inkább. Az első percekben még minden rendben zajlott. A három Honda vonhatta magára leginkább a nézők figyelmét azzal, hogy a MAC3-ra való gyakorlásra szánták a szabadedzés megkezdését követő perceket. A trió azonban ezt követően visszament a boxba, hogy elemezze az adatokat, így mindenki a Citroënek csatájára várt. López egyből az élre is állt, azonban a délelőtt kiválóan kezdő Müllernek kisebb technikai gondjai akadtak, így egyelőre csak a mezőny közepében foglalt helyet. Ott volt viszont Chilton, aki szintén jól teljesített eddig ezen a hétvégén. A Volvok is megtették az első igazán értékelhető körüket, amellyel egyből a 6. és 7. legjobb időt futották. Húsz perc elteltével nagyon vártuk már, hogy mikor tűnnek fel a Hondák is az élmezőnyben. Sajnos azonban először rossz hírek miatt akadhatott meg a tekintetünk a képernyőn. Norbi ugyanis a 22. percben kénytelen volt lehúzódni a második szektorban a pályáról, mert a kipufogójából lángok csaptak fel. Szerencsére be tudta kormányozni az autót a boxba, ahol kiderült, a gázpedál okozta a problémát. Míg a magyar versenyző folytatásáért szoríthattunk, Rob Huff a második, Monteiro pedig a negyedik helyre lépett előre.
WTCC Hírek -A hatos fogságában
A Ladánál is vegyes érzelmek uralkodtak. Noha Catsburg 8:46.646-os idejével időközben megelőzte Huffot, a 35. percben Hugo Valente megcsúszott az egyik kanyarban és nekiütközött a falnak. Az utolsó 10 percet a López, Chilton, Catsburg trió várhatta az élen a két Hondás (Huff és Monteiro) előtt. Norbi a vége előtt egy gyors körre tudott ismét kigurulni a pályára. Ő és a kisebb problémával küzdő Müller is jól használta ki a hátralévő időt. A francia 8:45.319-es idejével a második, Norbi a 8:47. 484-es körével a 6. pozíciót szerezte meg. A Honda boxban azonban nem örülhettek sokáig. Rob Huff ugyanis két perccel az edzés leintése előtt nekicsapódott a falnak. A versenyt ezt követően piros zászlóval le is intették. A helyszínre mentőautó érkezett, de szerencsére Huffnak nem lett semmi baja, sőt a rövid vizsgálatot követően már ment egyeztetni a szerelőivel a szükséges javításokról. Michelisz Norbert ezen az estén - ahogy tavaly az első szabadedzésen és a délelőtti teszten is - a hatodik helyen zárt. Rob Huff az 5., Tiego Monteiro pedig a 8. pozícióból várja a holnapot. A hétvége programja holnap reggel 8:15-kor a második szabadedzéssel folytatódik.
WTCC Hírek -A hatos fogságában

Belépés