WTCC hírek - Elsőre egy hatodik hely

Készült: 2016.május.26 12:19 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://www.michelisz.hu/

WTCC hírek - Elsőre egy hatodik hely
A Hondák és a Citroënek csatáját hozta a nürburgringi teszt csütörtökön. Michelisz Norbert hatodik hellyel indította a németországi versenyhétvégét.
Míg kedden szakadó eső fogadta a Nürburgringre érkezőket, addig a csütörtök délelőtti 60 perces tesztre napsütésben készülődhettek a versenyzők. Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Citroënek álltak a mezőny élére, azonban a Honda versenyzői is folyamatosan ott tudtak lenni a dobogó közelében. Ez alkalommal a Volvok nem tudtak beleszólni az első helyekért vívott küzdelembe. Az első helyért Müller és López harcolt, de kezdetben még ők is jócskán elmaradtak a tavalyi időmérőn futott legjobb köridőtől (8:37,327). A három Hondás versenyző közül elsőként Rob Huff tudott 8:50 alá kerülni. A brit versenyző 8:48.460-as körével López és Müller mögé, a harmadik helyre ugrott fel. Az utolsó 10 percben azért a Volvoban versenyző Bjork is beköszönt, aki az ötödik helyre érkezett be.(Végül a svéd a 9. helyen zárt.) Négy perccel a vége előtt Monteiro a 7., Norbi pedig a 10. helyen állt. A három hondás versenyző közül a magyar pilóta tette meg a legkevesebb kört, ahogy blogbejegyzésében is elmondta, körről körre építette fel önbizalmát.
Az utolsó percek hoztak izgalmakat bőven. Rob Huff - aki a Nürburgring 24 órás edzésein is gyakorolhatta a vonalvezetést - 8:42.220-es idejével az élre állt, majd nem sokkal ezt követően Norbi is futott egy gyors kört (8:46.095), amellyel a 4. helyre lépett előre. A felhők gyülekeztek a Nordschleife felett, azonban ez alkalommal nem kellett esőben vezetnie a versenyzőknek. A végére az élmezőny szinte minden tagja odatett még egy gyors kört. Müller és López 8:41 alá kerülve bejött az első két helyre megelőzve Huffot. Monteiro új gumijaival fellépett a 4. helyre, megelőzve Chiltont és Norbit is. Michelisz nem tudta befejezni az utolsó körét, így a hatodik helyen zárta a csütörtök délelőttöt.
WTCC hírek - Elsőre egy hatodik hely

Belépés