MotoGP Hírek - Hivatalos: Dovizioso marad a Ducatinál!

Készült: 2016.május.17 17:47 Készítette: Lipták Melinda Írta: Papdi Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Hivatalos: Dovizioso marad a Ducatinál!
Tegnap még csak feltételes módban beszéltek róla, ma viszont hivatalossá vált: Andrea Dovizioso lesz Jorge Lorenzo csapattársa a Ducatinál a következő idénytől kezdve. Az olasz motoros kétéves szerződést írt alá a bolognaiakkal.
Lorenzo átigazolása óta folyamatos beszédtéma, hogy ki lesz a spanyol világbajnok csapattársa újdonsült alakulatnál. Sokáig úgy tűnt, hogy a két jelenlegi pilótájuk közül Iannone lehet a befutó, de Scott Redding is kifejezte vágyakozását az ülés iránt. A döntés nyilvánosságra hozatalát eredetileg az Olasz Nagydíj után tervezték, ám a Honda tegnapi bejelentése után szinte azonnal felerősödtek azok a hangok, melyek a bejelentés előrehozásáról szóltak – ráadásként pedig Doviziosót jelölték meg, mint marasztalt pilótát.

Végül igazuk is lett: a Ducati a mai napon bejelentette, hogy Andrea Dovizioso marad az istállónál Lorenzo csapattársaként újabb két évre. Gigi Dall’Igna így fogalmazott: „Sosem egyszerű egy ilyen döntést meghozni, amikor két olyan nagyszerű pilótád van, mint a két Andrea nekünk. Örülök, hogy Dovizioso elfogadta az ajánlatunkat, így tovább folytathatjuk a négy éve megkezdett közös munkát a kitűzött céljaink elérése érdekében.”

Az olasz szakember köszönetet mondott búcsúzó pilótájuknak is: „Sajnáljuk, hogy Andrea Iannone az év végén távozik tőlünk. Fontos munkát végzett nekünk az elmúlt években, számottevően hozzájárult a Desmosedici GP fejlesztéséhez. Szeretnék ezért köszönetet mondani neki, a következő versenyeken pedig minden támogatást megkap tőlünk azért, hogy jó eredményeket érhessen el.”

Iannone gondolkozhat a folytatáson – a hírek szerint a Suzukinál köthet ki
Tavaly Iannone végzett előrébb az összetettben, ráadásul fiatal kora miatt jóval több fejlődési potenciál is lehet benne, mint csapattársában, ezért számított sokáig favoritnak. Azonban hiába kezdték nagyjából azonos mérleggel az évet, Dovizioso kiesései jórészt önhibáján kívüliek, míg Iannone többnyire magától esett el – ráadásul Argentínában pont a csapattársát sikerült kiütnie, megfosztva a Ducatit a dobogótól. Így esett végül mégis idősebb csapattársára a választás, akit valószínűsíthetően Lorenzo is szívesebben lát a másik Ducatin.

Természetesen a két pilóta is megszólalt a bejelentés kapcsán. „Nagyon elégedett vagyok, hogy sikerült megegyeznünk és folytathatjuk a közös munkát. Együtt sikerült versenyképes motorrá tenni a Desmosedici GP-t, és meg vagyok róla győződve, hogy hamarosan learathatjuk munkánk gyümölcsét.” – nyilatkozta Dovizioso. A feltehetően a Suzukihoz igazoló Iannone köszönetet mondott a csapatnak az eddigiekért: „Nyilvánvalóan sajnálatos, hogy a Ducati úgy döntött, hogy év végén befejeződik az együttműködésünk, de köszönettel tartozok azért a lehetőségért, amit az elmúlt években kaptam tőlük. A Ducatival mutatkoztam be, velük nőttem fel, és végig sikerült fejlődnöm. A hátralévő versenyeken az eddigiekhez hasonlóan mindent bele fogok adni, mivel meg vagyok róla győződve, hogy a Desmosedici versenyképességének hála remek eredményeket érhetünk el.” – zárta gondolatait Iannone.

Belépés