MotoGP Hírek - Hivatalos: Pedrosa 2018 végéig a Repsol Hondánál!

Készült: 2016.május.17 17:40 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Hivatalos: Pedrosa 2018 végéig a Repsol Hondánál!
Amint arra számítani lehetett, a HRC ma hivatalosan is bejelentette, hogy két évvel meghosszabbította a rutinos spanyol motoros szerződését, aki így összesen már 13 szezont fog eltölteni náluk.
Bár néhány hete még az a pletyka is felröppent, hogy esetleg a Yamahához igazol a távozó Jorge Lorenzo helyére, az utóbbi néhány napban már inkább az tűnt valószínűnek, hogy Dani Pedrosa mégis a Hondánál marad, ahol egész világbajnoki pályafutását töltötte. A HRC hétfőn kora délután végül egy közleményben megerősítette, hogy további két évre aláírt a rutinos spanyollal, aki ugyan a MotoGP-ben nem, de a kisebb kategóriákban többször is elhódította a vb-címet.

Ezzel egyébként az az érdekes helyzet állt elő, hogy Pedrosa szerződését hamarabb bejelentették, mint Marc Marquezét – igaz, az ő távozása minden eddiginél váratlanabb lépés lenne. A Honda mindenesetre így valóban megelőzte a Yamahát, amely a várakozások szerint csütörtökön jelentheti be Maverick Vinales leigazolását.
„Nagyon örülök, hogy bejelenthetem a hosszabbításomat a Repsol Honda csapatával” – nyilatkozta Pedrosa a csapata által közzétett sajtóanyagban.

„Rendkívül hálás vagyok a Hondának a belém vetett bizalmukért, amiért további két évig hosszabbítani akartak velem. Úgy vélem, számomra is a legjobb, ha azzal az istállóval folytathatom, amellyel az első nagydíjamon is elindultam. Örülök, hogy gyorsan alakultak a tárgyalások, így most már teljes mértékben a versenyzésre koncentrálhatok. Szeretnék száz százalékot nyújtani a most hétvégi Olasz Nagydíjon.”

Shuhei Nakamoto, a HRC alelnöke így kommentálta Pedrosa maradását: „Nagy örömmel tölt el minket, hogy megújíthatjuk a szerződésünket Danival, és nagyra becsüljük a Hondához és a HRC-hez való hűségét. Több éve együtt dolgozunk már, de Daniban továbbra is ugyanazt a szenvedélyt és eltökéltséget látjuk. A tapasztalata rendkívül fontos segítséget jelent a mérnökeinknek a motor fejlesztésében, és a legjobbunkat fogjuk nyújtani azért, hogy megmutathassa a tehetségét!”

Belépés