WTCC Hírek - Veszélyben lehet a Hondák elmúlt két hétvégéje

Készült: 2016.május.09 16:51 Készítette: Salamon János Kategória: WTCR és túraautós hírek Forrás http://index.hu/

WTCC Hírek - Veszélyben lehet a Hondák elmúlt két hétvégéje
A hungaroringi hétvége után vizsgálni kezdték a Hondák padlólemezét mert felmerült a gyanú, hogy azok nem szabályosak.Marokkóban ismételt vizsgálatra került sor.
A hungaroringi versenyhétvégén vizsgálatot folytattak a Honda WTCC-kocsijaival szemben ám akkor a stewardok úgy látták, hogy mindent rendben van a Civicek fenéklemezével, így az időmérő, majd a két futam végeredménye is hivatalos lett. De a marokkói hétvégén kiadott hivatalos iratokból kiderült, hogy valójában nem is zárult le az a vizsgálat, sőt, a marrakesi versenyhétvége is veszélyben lehet, ha vétkesnek találják a négy Hondát. Az újabb FIA-vizsgálat híre ráadásul úgy jött, hogy a múlt pénteki hivatalos átvizsgáláson a három gyári és az egy zengős Hondát is rendben találták.
WTCC Hírek - Veszélyben lehet a Hondák elmúlt két hétvégéje
A gondot a kocsi három elemből álló fenéklemeze, illetve a hungaroringi (70 kg) és a marrakesi (40 kg) hétvégére kapott büntetősúlyok elosztása jelentheti. A TouringCarTimes szerint egészen pontosan arról van szó, hogy a fenéklemez elemeit is felhasználja a Honda a büntetősúlyok lehető legjobb egyensúlyú elhelyezésére, ez pedig bizonyos értelmezés szerint szabálytalan lehet, bár a hivatalos szabálykönyvben csak annyi szerepel, hogy az anyósülés helyén elhelyezett fémlapokkal kell a megfelelő súlyúra nehezíteni a kocsit. A magyar futamokon Ficza Ferenc egy kilencedik, Tiago Monteiro egy harmadik, Rob Huff egy hatodik és Michelisz Norbert egy tizedik hellyel szerzett pontokat, míg Marokkóban a gyári Hondák a nyitó futamon a 4-6., a fő futamon pedig az 1-3. helyeken értek célba. Ha az FIA a várhatóan hosszan elhúzódó vizsgálat végén szabálytalannak találja az egyensúlyba besegítő Honda fenéklemezt, akkor alaposan átalakulhat a világbajnoki pontverseny, ugyanis Rob Huff 49, Tiago Monteiro 47, Michelisz Norbert 33, míg Ficza Ferenc 2 pontot bukhat. A három gyári hondás jelenleg a 2-4. helyeken áll a vb-pontversenyben, a címvédő José María Lópeznek 138 pontja van az élen, mögötte Monteiro (124 pont), Huff (98) és Michelisz (85) jönnek.

Belépés