MotoGP Hírek - Ducati: „Iannonének vissza kell fognia a lelkesedését”

Készült: 2016.április.08 09:02 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Ducati: „Iannonének vissza kell fognia a lelkesedését”
Az austini hétvége közeledtével továbbra is a Ducatik utolsó előtti kanyaros ütközése a fő beszédtéma a MotoGP paddockjában. A bolognai gyártó sportigazgatója, Paolo Ciabatti elismeri Andrea Iannone gyorsaságát és tehetségét, ám elmondása szerint uralkodnia kell az érzelmein, ha igazán eredményes akar lenni a futamokon.
A Michelin gumiproblémái okán motorcserével is megfűszerezett Argentin Nagydíj már eleve roppant izgalmasan alakult, ám az egészet a Ducatik kettős kiesése koronázta meg az utolsó métereken: az olaszok épp úton voltak egy második és egy harmadik hely felé, amikor Andrea Iannone egy túlzottan ambiciózus előzési kísérletbe kezdett, amelynek eredményeképp nem csak saját maga csúszott el, hanem egyúttal Andrea Doviziosót is kiütötte a versenyből – ezért utólag háromhelyes rajtbüntetéssel jutalmazták.

Dovizioso, aki második helyével jelenleg egyetlen pontos lemaradásban lenne a vb-éllovas Marc Marquez mögött, a Ducati sajtóközleményében még visszafogottan nyilatkozott, később azonban elmondta, hogy „elfogadhatatlan” számára ez a befejezés, különösen a bajnokság ilyen korai szakaszában.

Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója így nyilatkozott a történtekről: „Egyértelmű, hogy nem tett jót ezzel magának, pláne nem a csapattársának vagy a Ducatinak. Tudjuk, hogy nagyon gyors és óriási szívvel versenyez, és természetesen rendkívül csalódott, mert rájött, hogy olyan manőverrel próbálkozott, amely végül katasztrófához vezetett. Iannone egy roppant tehetséges és intelligens srác, ugyanakkor vissza kell fognia a lelkesedését, mert célba is kell érnie a futamokon” – idézi szavait a Motorsport.com.

„A pilótáknak szem előtt kell tartaniuk a Ducati érdekeit és a bajnokságot. Ez még csak a második futam volt, és ez a kettős dobogó nagyon fontos eredmény lett volna számunkra” – ismételte meg tulajdonképpen Dovizioso szavait a sportigazgató. Ciabatti az Autosport.com szaklap hasábjain azt is elárulta, hogy versenyzőikkel elbeszélgetnek a hétvégi Amerikai Nagydíj csütörtöki napján, hogy tisztázzák velük a helyzetet és azt, mit várnak tőlük a futamokon.

Belépés