Rally Hírek - Circuit of Ireland előzetes!

Készült: 2016.március.31 11:04 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Circuit of Ireland előzetes!
Újabb nehéz kihívás előtt a Ritmus Ase csapata, azon belül is a Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond Peugeot 208R2 trió.
Ugyan tavaly Várkonyi Szabolcs már indult ezen a megmérettetésen, azonban az 5. gyorson kiesett, így nem mondhatni, hogy nagy előnyt jelent ez nekik idén.
Rally Hírek - Circuit of Ireland előzetes!
Várkonyi Szabolcs: Tavaly, amikor kiestünk, nagyon csalódott voltam, abban azonban biztos voltam, hogy bár az egyik legnehezebb verseny a naptárban, visszatérek. Nagyon kell figyelni, az előző évben egyenes úton estünk ki, valami úgy megdobta az autó hátulját, hogy nekicsapódott egy sziklának, elgörbítve a hátsó hidat és még szerencsésnek mondhattuk magunkat, hogy nem borultunk fel. Az időjárás itt szinte mindig kiszámíthatatlan, erre fel kell készülni, pillanatok alatt változhat a helyzet.
Rally Hírek - Circuit of Ireland előzetes!
Sajnos a tavalyi kiesés miatt nem tudtam igazából megtapasztalni, hogyan lehet átmenni a rengeteg ugratón úgy, hogy gyors legyél, de az autóban se tegyél kárt és ne is ess le az útról, ez az egyik legnehezebb ebben a versenyben. Nem könnyű a pályabejárás sem, jobba kormányos autóból nem mindig ugyanazt látja az ember az útból, ráadásul, ha hirtelen jönnek szembe, ösztönösen jobbra rántod a kormányt, ez az elmúlt évben produkált pár ritka élményt, láttam olyat, aki kénytelen volt egy kertbe bemenni, hogy elkerülje az ütközést. Egy szó, mint száz, nehéz verseny, ráadásul itt már a junior versenyzőkkel kiegészülve 27 R2-es autó nevezett, akik nem az óvatos vezetésükről híresek, nagy részük gyári csapat tagja, szinte bármit ki tudnak cserélni, tehát nem óvatoskodnak.
Rally Hírek - Circuit of Ireland előzetes!
Úgy gondolom, reálisan nézve a pont szerzés, ami cél lehet, ha a top 5-be kerülnénk, az nagy szó lenne, mivel úgy gondolom, a juniorokkal kiegészülve ez a kategória erősebb, mint az abszolút, bár most ott is nagyon sok R5-ös autó lesz. A héten még csinálunk egy nagyobb tesztet itthon, aztán 3.-án indul is a csapat. Támogatóink segítségét köszönjük: Hetech Trend, Vasút-Komplet, Droidx, ZFW Hortiservice, Airvent, Di-fer, Carwax,Villumen, Sütödetech Kft., Excellent Kft. Fotók: Dudás Endre - Makai Gergely
Rally Hírek - Circuit of Ireland előzetes!

Belépés