H-MOTO TEAM és az új Kawasaki ZX-10R bemutató

Készült: 2016.február.25 16:25 Készítette: Super User Kategória: Egyéb motoros hírek, Motoros Hírek

H-MOTO TEAM és az új Kawasaki ZX-10R bemutató
A H-MOTO Team sajtótájékoztatóján jártunk, ahol a magyar csapat tavalyi sikereiről és idei terveiről hallottunk, sőt elsőként vehettük szemügyre a csapat által az idei évtől preferált Kawasaki új versenygépét, a 2016-os Kawasaki ZX-10R-t.
4. sajtótájékoztatóját tartotta a minap a 2011-ben alapított magyar csapat, akik nemcsak a Magyar Bajnokságban indítják versenyzőiket, hanem az Alpok-Adria Nemzetközi Bajnokságban, a Losail Ázsiai Bajnokságban illetve a Superbike betétfutamatént a Superstock 1000 és Superstock 600 kategóriákban is képviseltetik magukat.

Kelemen Krisztián a csapat alapítója és tulajdonosa megköszönte versenyzői áldozatos munkáját, mellyel a tavalyi évben sikerre vitték a csapatot, ezáltal pedig olyan támogatókra tudtak szert tenni, melynek köszönhetően magabiztosan tudnak belevágni a 2016-os esztendőbe, és új kihívásokat tűzhetnek ki maguk elé.katársaihoz.
H-MOTO TEAM és az új Kawasaki ZX-10R bemutató
A Magyar Bajnokságban Stock 600-as eredményeiért Győrfi Alent méltatta, illetve kiemelte csapatuk (már nem) egyetlen hölgy versenyzőjét, Kis Viktóriát aki a katari bajnokságban futamot is nyert, illetve az EJC-ben szerepelt kiemelkedő teljesítménnyel, ezért tőle további előrelépést várnak a 2016-os évben. Csányi Gergő szintén aktív versenyzőjük aki a Superstock 600 mezőnye mellett az IMRC Kupában is jól szerepelt és dobogós helyezésekkel vitte előrébb a teamet. Kovács Bálint pedig 15 éves kora ellenére Stock 600-ban és IMRC-ben is hozta a jó eredményeket. A csapat magyar tagjain kívül nemzetközi versenyzőkkel is büszkélkedhet, Robert Muresan révén például már kétszeres román bajnok a csapat, tőle továbbra is ezeket az eredményeket várják.
H-MOTO TEAM és az új Kawasaki ZX-10R bemutató
Ez a népes csapat pedig az idei évvel még tovább bővült, a 9 éves Vincze Hanna révén újabb hölgy taggal büszkélkedhetnek, Szilárd Zalán pedig 6 évesen tudhatja magát új tagjuknak. Bódis Richárd személyében ezzel szemben egy már nemzetközi szinten tapasztalt versenyzőre tettek szert, így tőle már az idei évtől top 10 eredményeket várnak el.

A csapat tervei között szerepel egy H-MOTO Akadémia létrehozása is, melyben akár még több fiatal tehetség útját indíthatnák el a verseny motorozás felé, emellett pedig a Kecskeméti Főiskolával közösen a mérnök képzést, főként a motor mérnökök képzését igyekeznek majd elősegíteni és gyarapítani.
H-MOTO TEAM és az új Kawasaki ZX-10R bemutató
A Kawasaki Magyarországgal szintén az idei évtől lépnek együttműködésre, akikkel a Superbikeban elért eredményeik alapján kétségtelen a siker elérése.

A sajtótájékoztató második felében átvette a szerepet a 2016-os Kawasaki. Falkai Szilárdnak és Ferenczi Gyulának köszönhetően megtudhattuk, hogy a Kawasaki ZX-10R milyen kiemelkedő paraméterekkel rendelkezik és hogy a Superbike bajnokságban dolgozó mérnökök munkáinak köszönheti a tökéletességét.


Az új technológiának köszönhetően a gázreakció gyorsabb, ezáltal 20 %-kal csökkent a tehetetlenségi nyomaték, így alsó tartományból gyorsabban gyorsíthatunk ki és a kazettás váltórendszernek köszönhetően kuplung nélkül is lehet felfelé váltani magasabb tartományban az alapfelszereltséggel rendelkező ZX-10R-el.

A nagyon sok külön rendelhető kiegészítő közül a tuning kit esetében nemcsak felfelé váltás esetében tudjuk ezt az opciót kihasználni, hanem a lefelé váltásoknál is. A jobb hűtés érdekében a titán szerkezetű kipufogó rendszer meg lett erősítve és a leömlőket merevítették, így jobb lett az “öblítése” is a motornak.

Ennek a típusnak az egyedülálló futóművét is a Superbikeban fejlesztették ki, így sokkal kiegyensúlyozottabb lett. A speciális futómű nem engedi semmilyen irányban kitörni a motort sem lassításnál sem gyorsításnál, ezen kívül a Brembo fékrendszer, amivel felszerelték a motort, a versenyeken is tökéletesen megállná a helyét.


A 2016-os Kawasaki ZX-10R újdonságairól és további paramétereiről a Kawasaki hivatalos weboldalán bővebb információkat találtok, amennyiben bármilyen kérdésetek merülne fel, úgy forduljatok bizalommal a Kawasaki Magyarország munkatársaihoz.

Belépés