MotoGP Hírek - Lorenzo még a szezon kezdete előtt szerződést hosszabbítana

Készült: 2016.február.22 00:37 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Lorenzo még a szezon kezdete előtt szerződést hosszabbítana
A világbajnoki címvédő spanyol már többször elmondta, hogy a Yamahánál szeretné tölteni teljes pályafutását, s bízik benne, hogy még a március közepén esedékes katari nyitány előtt aláírhatják a szerződéshosszabbítást a hangvillásokkal.
Megvan rá az elméleti esély, hogy a 2016-os évad az átlagosnál nagyobb mozgást hozzon a pilótapiacon, hiszen voltaképpen az összes gyári versenyző szerződése lejár az év végén. Közéjük tartozik Jorge Lorenzo is, aki 2008-as debütálása óta a Yamaha színeit képviseli a MotoGP-ben, s elmondása szerint szeretné teljes pályafutását náluk tölteni. A regnáló világbajnok most azt is elárulta, hogy örülne, ha még a katari szezonnyitó előtt aláírhatnák az új kontraktust.

„Szeretném még a szezon kezdete előtt meghosszabbítani a szerződésemet” – nyilatkozta Lorenzo az autosport.com hasábjain. „Ha nem sikerül megállapodnunk, akkor Mugellóig kell várnunk, vagy akár Brnóig, mint a korábbi években. Tény, hogy amennyiben a bajnokság előtt aláírnánk a szerződést, az levenne rólam némi nyomást, hiszen a versenyzők is idegesebbek, ha nem tudják, mit hoz a jövő.”

A híresztelések szerint elsősorban a Ducati próbálná meg átcsábítani a spanyol klasszist a Yamahától. Lorenzo szerint mindenesetre alapvetően nem neki sürgős a hosszabbítás, hiszen úgy véli, más istálló színeiben is versenyképes tudna lenni: „Nem kell sietnem, főként mivel biztos vagyok a képességeimben. Tudom, hogy gyors vagyok, és remélhetőleg maradok a Yamahánál, de akkor is gyors leszek, ha át kell ülnöm egy másik motorra.”

Belépés