• Autós Hírek
  • WTCC Hírek - Senki nem érti, de megint verseny lesz!

WTCC Hírek - Senki nem érti, de megint verseny lesz!

Készült: 2013.szeptember.19 09:41 Készítette: Lipták Melinda Írta: Juni György Kategória: Autós Hírek, WTCR és túraautós hírek Forrás Zengő Motorsport

Nem azt nem érti senki, hogy verseny lesz, hanem, hogy miért egy 53 másodperces pályán, immár harmadik éve? Ráadásul Japánban, ahol semmi sem lehetetlen. Nem reptér, nem hegyi futam, nem vidámpark, ez maga a szuzukai japán F1 pályából lekerekített libalegelő.
Norbival is beszéltünk erről, tényleg senki nem érti, miért kell ezt lenyelnie ennek a mezőnynek immáron harmadik éve.

Ha még két betonozott parkolót hozzácsapnának, akár egy perc fölé is mehetne a köridő. Ok, azt megértem, ez a Honda hazai futama, az egyik hangsúlyos helyszín a márka szempontjából. De, akkor miért nem lehet normálisan menni teljes kört? Hallottunk már olyat hogy a helyi zaj rendeletek miatt, nem lehetett az egész pályát használni, például Brands Hatch-ben, de a futam már csak normális körülmények között zajlott. Három éve nincs értelmes válasz erre a kérdésre, pedig tuti egyszerű.

Ami minket illet, nem sok babér termett eddig ezen a pályán, nehéz lenne kimondani, hogy kedveljük ezt a helyszínt. A pálya felét a célegyenes teszi ki, ahol várhatóan az erősebb Chevik, SEATok ki tudnak autózni annyi előnyt, hogy nem tudsz előzési pozícióba maradni. Kemény lesz megint.

Norbi hétfő óta a helyszínen van, a Honda által szervezett hivatalos programokon vett részt. A legtitkosabb fejlesztő bázison át, a legnagyobb szalonig mindent láttak, sőt, egy motorpadon, már a jövő évi blokk pihent. Ezt is jó volt látni, bár a kihívás óriási lesz. Ha arányaiban minden motor erősödik, az a Hondának nem okvetlenül jó, mert arányaiban maradhat gyenge, ezért teljesen új motor épül. Ez is izgi, de nekünk még van három futamunk és sok pontot kellene hozni, hogy előrébb végezzünk.

A legutolsó telefonbeszélgetésünkkor, csak annyit kérdeztem Norbitól a végén:

- És mit eszel?
- Japán kaja, nyers cuccok mindenütt, ami egy pár napig érdekes, de lassan egy Big Mac-ért ölni tudnék. Végtelen szeretet övez minket, ahová csak elvisznek, csoda minden perc, hálás vagyok érte. De a kaja, az kaja. Próbálok nem rá gondolni. Pénteken jön az első autózás, nagyon várom, mint mindig.

Mi is várjuk! És várom a múltkori baglyokat is, mert minden dolog gyakorlatilag itteni éjszaka zajlik. Inkább hajnalban. Mi itt leszünk. Uhu!

A hétvége menetrendje magyar idő szerint:
2013.09.20., péntek:
06:30 – 07:00 teszt

2013.09.21., szombat:
02:00 – 02:30 1. szabadedzés
05:00 – 05:30 2. szabadedzés
08:30 – 09:05 Időmérő edzés (Eurosport élőben közvetíti)

2013.09.22., vasárnap:
01:50 – 02:05 Bemelegítő edzés (Europsporton 06:45 felvételről)
07:15 – 08:15 1. futam, (Eurosport, Duna élő)
08:15 – 09:15 2. futam, (Eurosport, Duna, élő)

Belépés