• Autós Hírek
  • Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n

Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n

Készült: 2016.január.04 14:49 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n
"Cél a jó eredmény", ez volt a beharangozó főcíme a Szilveszter Rally-ra. Ez mennyire sikerült elérni?
- Számomra a jó eredmény az autónk besorolásához képest az egyel magasabb kategóriában a dobogós helyezés volt. A H/7-es kategória harmadik helyét sikerült kis szerencsével megszereznünk a verseny végére. Ez jó, de lehetne jobb is. Összességében elégedettek vagyunk a helyezéssel. Jól muzsikált Skoda Felicia 1.4 Kit Car? - Az autó mondhatni hibátlanul teljesített. Hétfő este egy féltengely gumiharangot kellett kicserélni és a kipufogót megigazítani. Ezeket leszámítva tökéletesen működött, hibamentesen. A pályák adottságaihoz a futómű beállításaink is jók voltak. Egyszóval a technika rendben volt.
Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n
Egy év után most foglaltad el a bal 1-et, Miként értékeled a versenyeteket, a Szilveszter Rallyt? - A hétfő esti első, és a kedd reggeli gyors után nem gondoltam volna, hogy terem nekünk babér. Idegen voltam a saját autómban. Régen ültem benne versenykörülmények között és ez nagyon érződött. El voltam szokva az autótól és a fizikumom is hagyott némi kívánni valót maga után. Nem mertem sok helyen úgy átnyomni mint régen és a fékutakkal is volt némi gondom. Szerencsére a Viktor sokat segített a navigátor ülésből. Sok esetben a határozottságának köszönhetően vállaltam el olyan dolgokat, amik régen természetesek voltak. Ezért a Vitya a VITYA! Bíztató volt viszont, hogy gyorsról gyorsra javult a kapcsolatom a versenyautóval. A gyorsaságikon elért időeredményeink alapján a negyedik – ötödik időket tudtuk autózni, ami a nap végére még javult. Kezdtem én is beleszokni az autóba. Az utolsó, hetes gyors végén éreztem azt, hogy ha másnap újból megrendeznék a versenyt azonnal mennék még egyet.
Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n
Hogy miként értékelem a Szilveszter Rallye-t? - Nem mertem volna fogadni, hogy ennyi nevező mellett ilyen gördülékenyen le tud menni a verseny keddi napja. Nagyon jól megoldották a rendezők. Nem utolsó sorban, ennyi néző előtt versenyezni a mai világban, szerintem minden versenyzőnek nagyon jóleső érzés. Nekünk nagyon tetszett. Köszönjük a rendezőknek. Jól éreztük magunkat. Meglátogatott benneteket 2015 Országos Rally Bajnoka Herczig Norbi is. Mi történt? - Kint álltunk a boxunk előtt egy fotós ismerősömmel, beszélgettünk, mikor a Norbi jött szembe velünk. Azonnal beinvitáltuk. Üdvözlés, laza jóízű beszélgetés pár percben és elcsattant pár fotó. Feldobta a hangulatot.
Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n
Legközelebb hol láthatunk benneteket, milyen versenyen? - Na ez egy érdekes kérdés. Ha most lehetne menni valahol, bárhol, azonnal mennénk. Bennünk van még tűz, ami még nem aludt ki. A 2016-os versenyszezonban nem tudom. Bajnokságban talán sehol. Szívesen mennék a Rallye2 futamain, de az autónk nem fér be oda a mostani szabályok szerint. Ezt nagyon sajnálom és nem is igazán értem. De mindegy. Talán egy-két olyan versenyen, ami élményt ad számunkra megjelenünk. Az 50. Mecsek Rallye az határozottan tervben van és talán most sikerül megvalósítani a RallyLegend-en való részvételt is. Szeretném megköszönni a csapatnak: Bán Viktor, Nagy Nándor, Novák Tamás Fonák, Lepold Dániel - a kitartó munkát, segítséget, a versenyen és az azt megelőző felkészítésben történő segítséget és nem utolsó sorban partnereinknek és támogatóinknak: Frigo Experience Kft, Valida Kft, Tej-Express Kft, Akvilla Kft, Barta Trans Kft, Csonka F Trans, Kenguru Konténer, GTP Logistic, Rapid Tech s.r.o, Rapid-M Kft - az együttműködést. - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Rally Hírek - Köbli Károly: Bronzérem a Szilveszter Rally-n

Belépés