• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Grosjean örömmel visszatérne a Renault-hoz

Forma-1 Hírek - Grosjean örömmel visszatérne a Renault-hoz

Készült: 2016.január.03 11:44 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Grosjean örömmel visszatérne a Renault-hoz
Romain Grosjean beismerte, nehéz lenne elutasítani az enstone-i Renault gyári csapat ajánlatát a jövőben, annak ellenére, hogy néhány hónappal ezelőtt aláírt a 2016-ban újoncként sportba lépő Haas F1 Team alakulathoz.
A francia eddigi Formula-1-es pályafutását Enstone-ban töltötte, eredetileg 2006/2007-ben csatlakozott a csapat pilótaprogramjához, majd 2009-ben Nelson Piquet Junior helyén bemutatkozhatott a Formula-1-ben.

Miután a szezon végén megváltak tőle, Grosjean pályafutását az Auto GP-ben és a GP2-ben folytatta, majd 2012-ben visszatért az enstone-i csapathoz, amely már Lotus néven működött. Annak ellenére, hogy voltak mélypontok négy szezon során, a francia pilóta tíz dobogós helyezést ért el az alakulattal.

"Enstone életemben egy nagy fejezet" - nyilatkozta Grosjean. "Az ott dolgozók a barátaim és a családom, jól ismerem a gyár minden sarkát. Néhány évben, még Karácsonykor is ott voltam. Amikor Angliában éltem, december 24-én, sógorommal utaztunk el a gyárba. Nehéz volt a távozás, de nem vagyunk túl messze egymástól a paddockban. És ki tudja? Talán három, vagy négy év múlva világbajnoki címre esélyes autót építenek, felhívnak engem és azt mondják, járjuk együtt a győzelem útját. Ez ideális lenne. Franciaként hatalmas dolog lenne."

Belépés