• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Újra kell gondolni a Formula-1 költségeit

Forma-1 Hírek - Újra kell gondolni a Formula-1 költségeit

Készült: 2016.január.02 10:10 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Újra kell gondolni a Formula-1 költségeit
A Formula-1-nek újra kell gondolnia azt, hogyan áll a jelenleg kialakult költségproblémákhoz, közölte a McLaren. Az FIA már régóta arra törekszik, hogy biztosítsa a sportban a kisebb csapatok jövőjét, amelyeknek nehezebb a szükséges pénzt összegyűjteniük.
A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier azonban úgy gondolja, eddig minden erőfeszítés hiábavaló volt és csak megnehezítette azt, hogy a sok pénzzel rendelkező csapatok fel tudjanak zárkózni a Mercedesre.

"Szeretnék Bernie-re (Ecclestone) hivatkozni és azt mondani, ha nem engedheti meg valaki magának, hogy a sportban legyen, akkor ne jöjjön. Ha megengedheted magadnak, akkor tegyék azt a csapatok, amit akarnak. Egyetértek azzal, hogy keretszabályokra szükség van, de számomra a legrosszabb az, hogy próbálják a költségeket alacsonyan tartani. Ha szeretnél a Formula-1-be jutni, azt azért szeretnéd, mert megengedheted magadnak és a gyártók is megengedhetik maguknak. Szóval itt nem az a kérdés, hogy van-e pénzed rá. Kik azok, akik szenvednek a Formula-1-ben? A mezőny végén lévő csapatok. De a probléma sérti a nagyobb csapatokat és a kisebb csapatoknak nem jelent segítséget. És ez mindenki számára fájdalmas."

Boullier szerint szabadkezet kell kapniuk a csapatoknak, ezzel pedig szorosabb harc lehet az élen.

"Ha valaki szeretné minden ajtaját aranyra festeni, akkor csinálja. Ameddig van egy keretszabály - és a szabályok stabilak maradnak, addig lehetőség van rá. Akkor ugyanolyan versenyképes lehet a mezőny, mint 2012-ben és 2013-ban volt."

Belépés