• Autós Hírek
  • Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény

Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény

Készült: 2015.december.23 20:45 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény
Köbli Károly - Bán Viktor Skoda Felicia 1.4 Kit Car Beszélgetés Köbli Károly rally versenyzővel a 2015-ös Szilveszter rally előtt.
Egy nem mindennapi autóval indulsz. Nemrégiben a Mecsek Rallyn láthattuk a Skodát. Mesélnél ennek a történetéről? -A 49. Mecsek Rallye-n Herczig Norbi és Bacigál Igor páros indult az autómmal. Az autót még nem adtam bérbe és igazán meg sem fordult a fejemben, hogy megtegyem. Igyekszek rá nagyon vigyázni. Gyári autó, mondhatni sérülésmentesen versenyezte végig az eddigi pályafutását. Nem sokat gyártottak belőle és most, ha talán tizenöt darab ép gyári Felicia Kit Car működik még a negyvennyolc darabból, akkor talán reálisan tippelek. Nagy a kötödés az autó és közöttem. Az eredeti papírjai szerint a Skoda Motorsport 1995.szeptember 19-én, pontosan a huszonegyedik születésnapomon adta át az első ügyfélnek. Vannak véletlenek. Na és akkor jött az, amire nem számítottam. Egyszer csak csörgött a telefonom és Norbi feltette a kérdést, hogy mit szólnék ha...... Ők és az autó Pécsen stb. Belegondoltam, hogy a Magyar bajnok, az én autómmal a szülővárosomban egyes rajtszámmal, nem kellett gondolkodnom.
Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény
A bérbeadással nem nagyon van tapasztalatunk, ráadásul egy ilyen prioritású versenyzőnek mint a Norbi autót biztosítani a kis csapatunkhoz mérve egy jó, vagy annál egy kicsit jobb szolgáltatást nyújtani, nem kis feladat. Volt izgalom, sok munka, szervezés, nagy élmény, kihívás, boldogság. Nagyon jó érzés volt, amikor az autó, ha a Super Rallye szabályainak megfelelően is, de teljesítette a Mecsek Rallye-t. Ott állt a dobogón a Széchenyi téren. Részemre talán a Rallye sporttal kapcsolatosan eddig az egyik legnagyobb élményt biztosította az a hétvége.
Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény
Egy pár szót a jelenlegi autód paramétereiről. Skoda Felicia 1.4 Kit Car Motor: 1400ccm szívó motor (Főtengelyen: 163LE, 168Nm) 4 leömlős 60 mm-es kipufogórendszer verseny katalizátorral Hajtás, erőátvitel: elsőkerék-hajtás - 6 sebességes körmös kapcsolású váltó szinter kuplung - önzáró speer differenciálmű Fékrendszer: elől: AP Racing 4 dugattyús féknyereg, 304 mm-es féktárcsával hátul: AP Racing féknyereg Futómű: Proflex 3 utas állítható lengéscsillapítók GE szemes futómű kapcsolódási pontok Karosszéria: Skoda Motorsport által épített vékony lemezes karosszéria Súly: 850 Kg
Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény
Hol indultatok korábban, mióta versenyeztek? - Öt éve ültem először versenyautóban, amit béreltem. Majd 2011 őszen megvettem a saját autóm Prágában, azóta azzal versenyzünk. Barátom, Bán Viktor navigál szinte a kezdetek óta. Nagyon jó az összhang közöttünk. Mentünk Sprint versenyeken a MARB bajnokságban, párszor Rallye 2-ben, a Mecsek Rallye-n. Hó sajna nem várható, így max hideg aszfalton csapathattok Viktorral Milyen céllal is érkeztek a Szilveszter Rallyra? - Több mint egy éve nem ültem versenykörülmények között az autóban. Nem baj, ha nem esik a hó. Úgy gondolom, hogy számomra az első és a legfontosabb, hogy minél hamarabb visszaszokjak az autóba. Ha ez megvan, akkor az eredmény centrikus versenyzés a terv, bár nem kis feladat lesz szerintem a licenc-es versenyzők között helyt állni a H/7-es kategóriában, de a cél a minél jobb eredmény és a probléma mentes versenyzés. Végig Viktor, fog navigálni, vagy, más is be ül egy körre? - Csak a Viktor csak a Viktor! Szeretném megköszönni a csapatnak: Bán Viktor, Nagy Nándor, Horvát Gábor Töki, Novák Tamás Fonák, Lepold Dániel - a kitartó munkát, segítséget, és nem utolsó sorban partnereinknek és támogatóinknak: Frigo Experience Kft, Valida Kft, Tej-Express Kft, Akvilla Kft, Barta Trans Kft, Csonka F Trans, Kenguru Konténer, GTP Logistic, Rapid Tech s.r.o - az együttműködést. - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Rally Hírek - Köbli Károly: A cél a jó eredmény

Belépés