MotoGP Hírek - Ecclestone kizárta volna Rossit Sepangban

Készült: 2015.november.26 07:43 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Ecclestone kizárta volna Rossit Sepangban
Az F1 nagyura úgy véli, be kellett volna lengetni a fekete zászlót a „Doktornak” a Maláj Nagydíjon történtek után. Ecclestone szerint a yamahás jól tette annak idején, hogy maradt a MotoGP-ben.
Bár már pontosan egy hónapja történt, még mindig állandó beszédtémát jelentenek a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájának sepangi futamán történtek. Valentino Rossi és Marc Marquez csatája akkor odáig fajult, hogy az olasz a hetedik körben a pálya szélére szorította a hondást, aki elesett, a yamahást pedig a mezőny végére sorolták a mindent eldöntő valenciai versenyre.

Az esetről már sokan elmondták a véleményüket, beleértve számos Formula-1-es versenyzőt is, akik nem értettek egyet abban, hogy jogos volt-e Rossi büntetése. Most a száguldó cirkusz első embere, Bernie Ecclestone fejtette ki álláspontját az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva:
„Rossit ki kellett volna zárni. Meg kellett volna kapnia a fekete zászlót” – jelentette ki határozottan Ecclestone. „Ami történt, az teljességgel elfogadhatatlan. Egyúttal figyelmeztetés az F1 számára is. Hadd mondjak egy példát. Tegyük fel, hogy a Ferrari harcban lenne a világbajnoki címért, a Mercedes pedig az egyik ügyfélcsapatával hátráltatná őket – mi történhetne egy ilyen esetben?” – tette fel a költői kérdést a 85 éves üzletember.

A „Doktorról” köztudott, hogy sok évvel ezelőtt többször is felmerült, hogy elhagyja a MotoGP-t a Formula-1 kedvéért: a Ferrari több alkalommal tesztlehetőséget is biztosított számára. Rossi azonban végül maradt a kétkerekűek világában, s Ecclestone szerint helyesen döntött az azóta kilencszeres világbajnokká avanzsáló motoros. „Volt néhány lehetősége, akkor volt a karrierje csúcsán. A Formula-1-ben mindent elölről kellett volna kezdenie, tele kétségekkel” – vélekedett az F1 nagyura.

Belépés