• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vasárnap délelőtt rendezhetik az időmérő edzést

Forma-1 Hírek - Vasárnap délelőtt rendezhetik az időmérő edzést

Készült: 2015.október.24 09:44 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Elképzelhető, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt az Egyesült Államok Nagydíjának időmérő edzését vasárnap délelőttre halasztják. Az erős esőzés és a villámlás miatt a pénteki második szabadedzést már törölték.
Szombatra még rosszabb körülményeket jósolnak, állítólag 30 centiméter eső hullhat, de a helyzet várhatóan javul a vasárnapi verseny kezdetére.

A veterán újságíró, Adam Cooper közölte: "A probléma a harmadik szabadedzés 10-ről 9 órás előbbre hozatalával kapcsolatban az, hogy a csapatoknál ekkor ér véget az éjszakai munkaszünet és néhányaknak talán nem lesz idejük elvégezni a szokásos munkát. Azonban az elképzelhető, hogy az időmérő edzést egy órával, 13-ról 12 órára hozhatják előbbre. Ha azonban nem lesz időmérő edzés - még vasárnap délelőtt sem -, akkor a rajtrács felállását valószínűleg a harmadik szabadedzés eredménye határozza meg, mivel a szabályok szerint, ha a pilóták nem futnak időmérős köröket, akkor a harmadik szabadedzés eredménye a meghatározó."

Cooper hozzátette: "Ha nem lesz a futam előtt már pályán végzett munka, akkor a versenybírók kezében a döntés. A világbajnoki pozíciókat, vagy az első szabadedzésen elért eredményt vehetik figyelembe."

A verseny szervezői azonban folyamatosan figyelik az előrejelzést.

"Egy dolgot tudunk a meteorológusokról, hogy mindig hibáznak" - közölte Jason Dial, a Circuit of the Americas elnöke.

Legutóbb a szombati időmérő edzést a 2013-as Ausztrál Nagydíjon kellett elcsúsztatni, akkor a Q2 és a Q3 vasárnap délelőtt került lebonyolításra. Legutoljára a 2010-es Japán Nagydíjon csúsztatták el a teljes időmérő edzést.

Belépés