• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Vettel és Räikkönen rajtrács büntetést kap

Forma-1 Hírek - Vettel és Räikkönen rajtrács büntetést kap

Készült: 2015.október.23 20:55 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Vettel és Räikkönen rajtrács büntetést kap
Lewis Hamilton bajnoki esélyeit növeli, hogy Sebastian Vettel tízhelyes rajtrács büntetést kap a Circuit of the Americas pályán. Ahogyan várható volt, a Ferrari továbbfejlesztett motort vitt az Egyesült Államok Nagydíjára, de mivel a cserével Vettel már ötödik erőforrásához jutott, ezért a német pilótára tízhelyes rajtbüntetés vár.
Így Hamiltonnak még jobb esélye van arra, hogy a hétvégén harmadik bajnoki címét is begyűjtse, azt követően, hogy Vettel lett a brit legközelebbi riválisa, miután Szocsiban Rosberget megelőzte a pontversenyben. Hamilton előnye 66 egység Vettellel szemben és elég 75 pontos előnyben zárnia a hétvégét ahhoz, hogy bajnoki címet ünnepelhessen.

Ennek ellenére Vettel úgy érzi, a motorcsere nem jelent hátrányt, véleménye szerint a szezon utolsó négy versenyére már korábban azt tervezték, a jövő évre készülnek fel.

"Tízhelyes hátrasorolást kapunk a rajtrácson az új motor miatt, de mindig ez volt a terv. Ez nem nagy titok, nem lep meg minket. Az volt a terv, hogy a lehető legerősebb motorunk legyen a szezon minden egyes pontján és azt hiszem, a motorért felelős szakemberek komoly munkát végeznek."

A német pilóta izgatottan várja, hogy kipróbálhassa az új motort, véleménye szerint a csapat nagy előrelépést tett a teljesítményben.

"Ezt nem visszaesésként kell elkönyvelni, hanem pozitív jelként, mert keményen dolgozunk és a fiúknak sikerült a teljesítményben nagy lépéseket tenni."

Arról, hogy a Ferrarinak el kellett volna-e térnie a tervezett motorcserétől azért, hogy Vettelnek több esélye legyen a bajnoki küzdelemben, a négyszeres világbajnok elmondta, soha nem gondoltak erre.

"Ha megnézzük ezt a versenyt, nem valami nagyszerű hír, de az egész projektet és a szezont kell nézni. Mindig az volt a terv, hogy új motort vessünk be itt és az elsődleges cél, hogy minden versenyen a maximális erőt érhessük el. Itt büntetést kapunk, de a pozitívumokat nézzük, képesek voltunk nagy lépéseket tenni."

A Ferrari megerősítette azt is, hogy Vettel mellett Räikkönen autójába is új erőforrást szerelnek, így a finn pilótára is tízhelyes rajtbüntetés vár.

Belépés