• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Nem lesz továbbfejlesztett Ferrari motor

Forma-1 Hírek - Nem lesz továbbfejlesztett Ferrari motor

Készült: 2015.október.22 15:32 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Nem lesz továbbfejlesztett Ferrari motor
A Ferrari úgy döntött, elhalasztja új motorspecifikációjának bevezetését. Korábban, a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene beismerte, elképzelhető, hogy az Egyesült Államok Nagydíja előtt a maranellói csapat felhasználja utolsó négy fejlesztési zsetonját.
A hírek szerint az új egység lehet a 2016-os motor alapja.

"Megfeleztük a hátrányt a Mercedesszel szemben az idei évre" - mondta el James Allison műszaki igazgató. "Most további nyolc tizeded kell találni a tél folyamán."

Ehhez az új motorprojekt korai megkezdésével lehetőség is nyílhat, bár a 2016-os fejlesztésű motor beszerelése esetén rajtrács büntetést kaphatnak a pilóták.

Jelenleg Sebastian Vettelnek még van matematikai esélye a bajnoki cím megszerzésére, így arra számítottak, hogy a Ferrari az új motort csak Kimi Räikkönen autójába szereli be.

"Még négy zsetonunk van és számos ötlet, hogy hogyan költsük el őket, mindegyiket az idei szezonban az erő megnövelésére, de már 2016-ra is figyelünk" - közölte a Ferrari motorfőnöke, Lorenzo Sassi.

Olasz értesülések szerint azonban a Ferrari még kivár az új fejlesztésekkel, még Räikkönen autója esetében is, mivel a próbapadon elvégzett tesztek nem a várt eredményeket hozták.

Belépés