• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ecclestone már jövőre visszahozná a V8-as motorokat

Forma-1 Hírek - Ecclestone már jövőre visszahozná a V8-as motorokat

Készült: 2015.október.21 10:43 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Ecclestone már jövőre visszahozná a V8-as motorokat
Bernie Ecclestone szerint a Formula-1-nek tovább kell lépnie és a jövő évben vissza kell hozni a V8-as motorokat még akkor is, ha a csapatok ezzel nem értenek egyet.
A múlt héten már kiderült, hogy Ecclestone szeretné, ha a független beszállítók is részt vennének a sportban és nemcsak a Mercedes és a Ferrari lenne a meghatározó erő.

Erre azt követően került sor, hogy a Red Bull és a Toro Rosso egyenlőre motorszállító nélkül várja a következő szezont és a Formula-1 mezőnye megfogyatkozhat.

A V8-as motorok visszatérése mellett Ecclestone támogatná, ha egy olcsóbb, ikerturbós V6-os erőforrást is előállítanának, amely egy alap KERS rendszert tartalmazna.

Ahhoz, hogy a jövő évben változzanak az előírások, a csapatok egyhangú beleegyezése szükséges, de Ecclestone beismerte, terveit a csapatok beleegyezése nélkül is véghez vinné.

"Nem hiszem, hogy a csapatok hozzájárulására lenne szükség" - mondta el az üzletember. "Azt hiszem, elvégezhetjük a változtatást és azt mondhatjuk nekik: 'Ha nem tetszik, akkor lehet menni a bíróságra'. A jövő évben visszahozhatjuk a V8-as motorokat. Semmi idő alatt meag lehet építeni őket, így használni tudjuk. Ha a Ferrari csak egy partnercsapatot látna el és a Mercedes is ezt tenni, akkor senkinek nem lenne motorja. Ez jelenleg a helyzet. Szükség van független motorszállítóra. Az utóbbi másfél évben meggyőződtem erről."

Belépés