Forma-1 Hírek - Carlos Sainz Junior kórházban

Készült: 2015.október.10 10:32 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Forma-1 Hírek - Carlos Sainz Junior kórházban
A Toro Rosso pilótáját, Carlos Sainz Juniort előbb az Orosz Nagydíjnak otthont adó szocsi pálya orvosi központjába szállították, majd helikopterbe tették és kórházba vitték, miután komoly balesetet szenvedett a szombati szabadedzésen.
A spanyol pilóta a 13-as kanyarnál szenvedett súlyos balesetet, autója pedig a gumifalba szorult.

Az FIA megerősítette, hogy Sainz eszméleténél van és a 21 éves pilóta ujjával jelezte, minden rendben. A spanyol pilótát mentőautóba tették és a pálya orvosi központjába szállították kivizsgálásra, majd helikopterrel a közeli kórházba vitték, hogy elővigyázatosságból minden vizsgálatot el tudjanak végezni rajta. A hírek szerint Sainz komolyabb sérülést nem szerzett.

"Carlos öntudatánál van és az orvosok vizsgálják" - közölte a csapatfőnök, Franz Tost. "Hogy folytatni tudja-e a versenyhétvégét, vagy nem, ezt még nem tudjuk. Amikor visszatér hozzánk akkor majd kiderül."

A visszajátszások alapján Sainz a kanyarnál elveszítette uralmát az STR10-es autó felett, a fal külső felének csapódott, majd a bukótéren keresztülhajtva a gumifalba csapódott.

"Az autót a féktávon veszítette el, de meg kell találni ennek okát" - tette hozzá Tost. "Ehhez az autóra van szükség, de akkor úgy tűnt, semmi nem tört el rajta."

Belépés