Drift Hírek - Tápai Attila és a Driftsport!

Készült: 2015.augusztus.27 15:29 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Drift/Gymkhana hírek

Drift Hírek - Tápai Attila és a Driftsport!
Interjú Tápai Attila driftversenyzővel a 2015-08-30 - Hungaroringi Extreme Technical Weekend OB előtt.
De, mielőtt erről a versenyről kérdeznélek, mesélnél a portálolvasóknak az eddigi pályafutásodról? - 2012-ben vettem egy BMW E46 M3-mat, hobbi célpora, egy kis pálya, egy kis drift volt a cél, csak a saját szórakoztatásomra. Kiskunlacházán, illetve Tökölön ismerkedtem a drifttel, privát edzéseken. Ekkor a versenyzés még meg sem fordult a fejemben. 2013-ban egy kicsit kezdtük átalakítgatni az autót, hogy versenyautósabb legyen. Ekkor az MNASZ év végi összesítésében sikerült street kategóriában a 3. helyet megszereznem. A 2014-es év az autó fejlesztésével kezdődött, de sajnos az egész év elúszott az miatt, hogy a felszerelt kompresszor nem működött megfelelően. A 2015-ös évben csatlakoztam a TOMRACING csapathoz, ahol Radír, Kerényi Ádám, illetve Gondos Tomi mellett én is erősíteni próbálom a Drift vonalat. Ismét az autó fejlesztése volt az elsődleges cél, illetve a minél több gyakorlás. A Szlovákiaringen sikerült elég jól bemutatkozni, de sajnos a rutin hiánya, illetve a technika ördöge egyenlőre minden versenyre kicsit rányomta a bélyegét. Reményeim szerint a Hungaroringre nagyjából összeáll az autó, és minden rendben lesz.
Drift Hírek - Tápai Attila és a Driftsport!
Ezen a versenyen milyen járgánnyal indulsz, mit lehet tudni róla? - A már említett BMW E46M3 egy turbóval felszerelve. Jelenleg 5-600 lóerőt tud, de a finomhangolása a Hungaroringi verseny után fejeződik be, ahol 700 lóerő fölötti teljesítmény elérése lesz a cél. Kinek is tudod ajánlani ezt a sportot és miért? - Mindenkinek, aki szereti az adrenalint, a gumifüst szagát illatát, a sebességet, a gyors autókat.
Drift Hírek - Tápai Attila és a Driftsport!
Mi az, ami az álmod a drift versenyek terén? - Szeretnék dobogón állni minél többször, és a profik között is helyt állni. Milyen céllal érkezel erre a versenyre? - Minél jobb eredményt szeretnék elérni. Mik a 2015-ös, 2016-os versenyzéssel kapcsolatos terveid? - A 2015-ös évet szeretném úgy befejezni, hogy az autón minden apró fejlesztés készen legyen és stabilan működjön az autó. A 2016-os évet szeretném sikeresen zárni.
Drift Hírek - Tápai Attila és a Driftsport!
Támogatóim segítségét köszönöm: TOMRACING, X VÉDELEM KFT., Hexer Enginering, Gumiszerviz16.hu. - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu
Drift Hírek - Tápai Attila és a Driftsport!

Belépés