Rally hírek - Hiszen még el sem kezdődött…

Készült: 2015.július.30 09:39 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Rally hírek - Hiszen még el sem kezdődött…
Solid Racing Team – Stefani Baranya Kupa 2015 Merencsics Árpád – Szemmelroth Anetta, Suzuki Swift GTi Elmondása szerint, csak egy jóízűt szeretne autózni Merencsics Árpád a Stefani Baranya Kupán. A nagyatádi pilóta szinte hazai környezetben állhat rajthoz a Historic Bajnokság soron következő futamán.
Árpi lelkesedését azonban egy kicsit visszavetette az, hogy a Suzuki Swift GTi még mindig nem úgy muzsikál, ahogy kellene. A probléma megoldásán folyamatosan dolgoznak, de az biztos, hogy ha el tudnak rajtolni, akkor a fiatal rallys nem feltartott kézzel fog végiggurulni a pályákon – azon lesz, hogy minden erőt kihajtson a versenygépből.
Rally hírek - Hiszen még el sem kezdődött…
Merencsics Árpád: Az utolsó pillanatig dolgozunk azon, hogy a Suzuki megfelelő állapotban tudjon rajthoz állni a soron következő bajnoki fordulón. Akadt ugyanis egy technikai problémánk: hiába lett megjavítva a motoron az előző futamon leszakadt két szelep, de úgy tűnik, még mindig van valami kis alkatrész, ami folyamatosan megmakacsolja magát, és nem engedi a rendeltetésszerű működést. Minden egyes nap erre próbálunk megoldást találni, és akkor még a kocsi bejáratása, programozása is hátravan… Annyi biztos, hogy szellemileg nem igazán tudok rápihenni erre a versenyre, a túlélésre fogok így elsősorban játszani. Igaz, nagyon kellenének a pontok, de többet ér az, hogy megoldjuk előre a problémát, és ne menet közben kelljen azon aggódni, kibírja-e a motor a távot. Elég volt már ugyanis a sorozatos technikai hibákból! Annak viszont nagyon örülök, hogy ez úttal nem kellett még a navigátor személye miatt is törnöm a fejemet, hiszen Szemmelroth Anetta ismét készséggel vállalta a mitfahrer szerepét a jobb1-ben. Örülök neki, hogy megint együtt tudunk majd dolgozni. Szeretem ezeket a pályákat, hiszen a korábbi, sprintfutamokról és Mecsek Rallyról is ismerősek, illetve valamilyen szinten hazai környezetben is versenyezhetünk majd a Baranya Kupán. A Suzukinak ráadásul nagyon fekszik ez a terep, kíváncsi vagyok, most milyen teljesítményt tudunk majd nyújtani. Az elsődleges cél a biztonságos, de ugyanakkor élvezetes autózás és a célba érés.
Rally hírek - Hiszen még el sem kezdődött…
Szemmelroth Anetta: Nagyon örülök neki, hogy ismét adódik alkalom arra, hogy beülhessek Árpi mellé navigálni. Székesfehérváron igazán jó hangulatban autóztunk együtt, biztos vagyok benne, hogy ez most, a Baranya Kupán is így lesz. Erről a mecseki versenyről nagyon jó élményeim vannak, érdekes és változatos pályákkal tarkított derbi lesz ez számomra. Igaz, eltelt pár év azóta, hogy utoljára rajthoz álltam itt, de nem kérdés számomra, hogy idén is rengeteg élményt fog tartogatni ez a rendezvény. Másrészről nemcsak a pályákkal, de a nagy meleggel is meg kell majd küzdenünk. Néhány hete már megkezdtem a felkészülést fizikailag, kétnaponta járok futni, hogy minél jobb formában legyek a futamra. A versenykiírást és a térképeket folyamatosan tanulmányozom, hogy minél többet tudjak segíteni majd a pilótámnak, képben legyek mindennel. Megmondom őszintén, ezúttal szeretnék eredményt is produkálni. Árpi nagyon megérdemelné már, hogy egy gondnélküli, normális, sikeres versenyt tudjon teljesíteni. Nagyon izgulok ezért, hogy véghez tudjuk ezt vinni. Mindenképp szeretnék tehát célba érni a Suzukival, s ha ehhez még eredmény, esetleg egy kupa is párosul, akkor rettentő módon boldogak leszünk.
Rally hírek - Hiszen még el sem kezdődött…
Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, V4 Transport, Sigillanda, Kyocera, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft., Gazda Trans Kft. - Horváth Judit -
Rally hírek - Hiszen még el sem kezdődött…

Belépés