Formula Hírek - Formulás pilóta az FRT.HU kupán

Készült: 2015.július.10 07:46 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Rally Hírek

Formula Hírek - Formulás pilóta az FRT.HU kupán
Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel. A hétvégén átülsz a Formula versenyautóból a jól megszokott Opel Tigrádba.
De mielőtt az FRT-s Opelos élményeidről kérdeznélek, mesélj nekem arról, hogy miként is kerültél te a szivarautók, a Formula világába? - 2014. októberében bekerültem a Mogul Racing Team utánpótlás nevelési programjába, ahol már lehetőséget kaptam a csapatfőnökömtől Fekete Lászlótól, hogy tesztelhettem a Pannóniaringen a Kupás Opel Astrát. Nagyon sikeres és tartalmas tesztnapokat tudhattam a magaménak. A csapattársam, Turák László akkor már a Formula Renault 2.0 versenyautóval tesztelt és nagyon megtetszett. Idén év eleje óta folytak egyeztetések Fekete László csapatfőnök és köztem, hogy egyre jobban érzem azt, hogy vonz a Formulázás, ő pedig elérkezettnek látta az időt, hogy az utánpótlás nevelési program részeként teszteljem én is a Mogul csapat bajnokesélyes autóját a Formula Renault-ot.
Formula Hírek - Formulás pilóta az FRT.HU kupán
Két teszten is vettél már részt a Formula Renault 2.0-val. Mely országokban és milyen eredménnyel zárultak ezek a tesztek? - Június 18-19-én a Sárvár melletti Pannoniaringen, 22-23-án pedig a Dióspatony melletti Szlovákiaringen teszteltünk csapattársammal és barátommal Turák Lászlóval és az Országos Bajnokságban induló Volentér Balázzsal együtt. A pálya nem volt ismeretlen számomra, mivel tavaly már teszteltem itt a Kupás Opel Astrával. Így már csak az autó vezetéstechnikáját kellett elsajátítanom. A kasztnis versenygépből eleinte nagyon furcsa volt átülni egy ilyen nem hétköznapi versenyautóba, de a két nap alatt egészen megszoktam. Június 23-24-én szintén két napos teszten voltunk a csapattársaimmal, de most a Szlovákiaringen. Új pálya, új kihívások. Az első nap végig esett az eső, így az időjárási körülményekkel és a teljesen ismeretlen pályával is meg kellett küzdenem. Az ideális ívek több helyen vízzel borítottak voltak, ezenkívül több helyen vízátfolyások is, többek között a célegyenesben is, amire még jobban figyelni kellett. A nap végén még tanulmányoztam a pálya nyomvonalát, így a második napon már fejben volt a pálya, az időjárás is kedvezett. Nagyon élveztem a teszteket.
Formula Hírek - Formulás pilóta az FRT.HU kupán
Lesz-e folytatása a Formulás versenyzésednek, ha igen hol és mikor? - Igen, természetesen. A 2015-ös évben még több Formula teszten is részt fogok venni. Pontos helyet és időpontot jelenleg nem tudok még mondani. A Formulás tesztek után gondolom jobban fogod érezni az Opel Tigrát vagy bármely más versenyautót is. A hétvégi FRT-re egy új Sanyit kapunk? - A négy napos Formulás tesztek nagy mérföldkőnek számítanak a versenyzői pályafutásom szempontjából. Olyan tapasztalatokat és élményeket szereztem, amiket kasztnis versenyautóval nem lehet. Ezek után még jobban érzem a határaimat és úgy gondolom, hogy sokkal jobban tudok teljesíteni a Rallye-n is. Nagyon várom már a július tizenegyedikén megrendezendő FRT Kupasorozat következő fordulóját.
Formula Hírek - Formulás pilóta az FRT.HU kupán
Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük. Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat. Köszönöm az Interjút! Fotók: Kollár Attila - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu

Belépés