MotoGP Hírek - Dovizioso beállíthatja Rossi rekordját a Sachsenringen

Készült: 2015.július.06 12:59 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Dovizioso beállíthatja Rossi rekordját a Sachsenringen
Ha nem történik semmi váratlan, akkor Andrea Dovizioso egy hét múlva utolérheti Valentino Rossit azon az örökranglistán, amely a zsinórban teljesített nagydíjrajtokat tartja számon. A „Doktor” 1996-os debütálásától kezdve 2010-es lábtöréséig sorozatban 230 versenyen állt rajthoz, ezt a csúcsot állíthatja be a Sachsenringen ducatis honfitársa.
A gyorsasági motoros világbajnokság mezőnyében eltöltött közel húsz éve során számos rekordot állított fel Valentino Rossi, sőt némelyeket még most is döntögeti, ám nagyon úgy tűnik, hogy hamarosan egy csúcsának búcsút mondhat, köszönhetően Andrea Doviziosónak. Ez pedig nem más, mint az egyhuzamban teljesített nagydíjrajtok száma: a „Doktor” 230-cal vezeti ezt az örökranglistán, ám honfitársa az asseni futammal felzárkózott mögé 229 indulással.

Rossi az 1996-os Malajziai Nagydíjon történt bemutatkozása óta egészen a 2010-es Olasz Nagydíjig minden nagydíjhétvégén rajthoz állt, ám Mugellóban megszakadt a sorozata, miután az egyik edzésen eltörte a lábát. Dovizioso 2001-ben debütált szabadkártyásként hazája versenyén, majd a 2002-es japán szezonnyitó óta állandó tagja a világbajnoki mezőnynek. Ha a jövő hétvégén, a Német Nagydíjon is rajthoz áll a ducatis, beéri Rossi rekordját, amelyet természetesen a nyári szünetet követően, Indianapolisban meg is dönthet.

Kettejük mögött egyébként egy harmadik olasz, Max Biaggi birtokolja a képzeletbeli dobogó alsó fokát a vonatkozó listán. További érdekesség, hogy az amúgy rendkívül sok bukásáról híres Randy de Puniet foglalja el a negyedik helyet 190 sorozatban teljesített indulással, míg az ötödik pozícióban már a 2012-es Moto3-as világbajnok, jelenleg a Moto2-ben vitézkedő Sandro Cortese nevét olvashatjuk.

Legtöbb nagydíjrajt zsinórban:
1. Valentino Rossi    230
2. Andrea Dovizioso 229
3. Max Biaggi           201
4. Randy de Puniet  190
5. Sandro Cortese   176

Belépés