MotoGP Hírek - Rossi szerint Galbusera fontos összetevője a sikereknek

Készült: 2015.május.12 09:43 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Rossi szerint Galbusera fontos összetevője a sikereknek
Valentino Rossi remekül kezdte a 2015-ös szezont, hiszen két győzelmének és két harmadik helyének köszönhetően vezeti a pontversenyt, ráadásul már tavaly is második tudott lenni az összetettben. A Yamaha olasz klasszisának elmondása szerint ebben fontos szerepe van tavaly kinevezett új főmérnökének, Silvano Galbuserának is.
Amikor 2013-ban Valentino Rossi két év ducatizás után visszatért a Yamahához, meglehetősen csalódást keltően teljesített: miközben csapattársa, Jorge Lorenzo a világbajnoki címért küzdött, ő mindössze egyetlen futamgyőzelemig jutott, s a dobogóra is csak ritkán állhatott fel. Ezt követően az olasz megvált legendás főmérnökétől, Jeremy Burgesstől, akivel a korábbi királykategóriás sikereit elérte, és akinek a helyére Silvano Galbuserát nevezte ki.

A váltás meg is tette jótékony hatását, hiszen a „Doktor” 2014-ben sokkal jobb produkcióval rukkolt elő: 13-szor végzett a pódiumon, ebből kétszer annak legmagasabb fokára is felállhatott, s ő tudott a legközelebb kerülni a domináns szezont futó Marc Marquezhez. Idén aztán még egy lapáttal rátett erre Rossi, aki négy forduló elteltével két győzelemmel és két harmadik hellyel vezeti a pontversenyt a Dovizioso, Lorenzo, Marquez trió előtt.

Amikor arról kérdezték, hogy a formajavulásban mekkora szerepe van az új főmérnöknek, a yamahás így válaszolt: „Nagyon fontos Galbusera jelenléte, mert remekül tudunk együtt dolgozni a motoron. Mindig megvan a tervünk, hogyan fejlődjünk edzésről edzésre. Kifogástalanul működik a munka a bokszban” – idézi a pilóta szavait a speedweek.com. „Ehhez hozzájön az is, hogy elég jól motorozom, mivel 2013 óta sikerült előrelépnem. Bővítettem a képességeimet, és javítottam a motorozási stílusomon.”

Belépés