MotoGP Hírek - Lin Jarvis: „Ha minden jól alakul, Valentino megszerezheti a 10. vb-címét”

Készült: 2015.március.14 11:22 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Lin Jarvis: „Ha minden jól alakul, Valentino megszerezheti a 10. vb-címét”
A Movistar Yamaha MotoGP csapatfőnöke, Lin Jarvis biztos benne, hogy versenyzői idén harcba szállhatnak a világbajnoki elsőségért, egyben arra sem lát okot, hogy Valentino Rossi miért ne gyűjthetné be összességében tizedik címét, amellyel véleménye szerint még nagyobb legendává válhatna.
A 2014-es év Marc Marquez lehengerlő meneteléséről szólt a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, s egyelőre a sepangi tesztek alapján úgy tűnik, idén is a Repsol Honda fiatal spanyolja lehet a legesélyesebb az összetett elsőségre. Lin Jarvis, a Yamaha gyári alakulatának főnöke azonban biztos benne, hogy ezúttal mind Jorge Lorenzo, mind Valentino Rossi komolyabban fel tudja majd venni a versenyt a regnáló világbajnokkal. Mindkét versenyzője két győzelmet aratott tavaly, s különösen az olasz teljesítménye múlta felül a várakozásokat, hiszen a szenvedős 2013-as idény után összesen 13 dobogós helyezést szerzett, s végül csak Marquez előzte meg őt a pontversenyben.

Jarvis nem lát rá okot, hogy a „Doktor” miért ne gyűjthetné be 2015-ben pályafutása tizedik világbajnoki győzelmét:
„Valentino nem csapja be saját magát, pontosan tisztában van Lorenzo és Marquez szintjével. Tudja, hogy Lorenzo verhetetlen, ha rátalál a tempóra. Ugyanakkor véleményem szerint Valentinónak nincsenek téves elképzelései a versenyképességét illetően sem” – magyarázta a speedweek.com szakoldalnak nyilatkozva. „Látta, hogy nincs semmi ok arra, miért ne nyerhetné meg a címet, ha minden stimmel körülötte és megfelelően felkészült. Tavaly két versenyt nyert, míg Marcnak 13 alkalommal sikerült győznie. Nem volt kiegyenlített a küzdelem, de ugyanez igaz Jorgére is. Valentino tökéletesen felkészült. Bátor embernek kell lenned, ha ellene akarsz fogadni, nem igaz? A sportban megtörténhetnek az ilyesfajta nagy dolgok. Ha minden jól alakul, Valentino megszerezheti a 10. vb-címét.”

Jarvis úgy véli, ha Rossi valóban újra feljutna a MotoGP csúcsára, az még tovább növelhetné az ázsióját a sportág legnagyobbjai között: „Ha sikerül neki, még nagyobb legendává válik. Szenzációs lenne” – fogalmazott a hangvillások főnöke. Jarvis végül arról is kifejtette a véleményét, hogy szerinte parádés évad lehet a 2015-ös: „Úgy gondolom, lenyűgöző évünk lesz, mert tudjuk, hogy Marc mennyire erős. Afelől sincs kétségünk, hogy Jorge visszavág, és újra meg akarja nyerni a bajnokságot. Dani is ismét motivált, miután átalakította a csapatát. Újfent a Honda és a Yamaha fog egymással harcolni. Nagyszerű szezon elé nézünk!” – mondta a szakember, akinek a szavai egy jobb promóciós anyag alapjául is szolgálhatnának a szűk két hét múlva Katarban rajtoló szezon előtt.

Belépés