Quad Hírek - Magyar Noel: Szeretnék tisztességgel helytállni

Készült: 2015.március.13 09:16 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Egyéb motoros hírek, Motoros Hírek, Motocross hírek

Quad Hírek - Magyar Noel: Szeretnék tisztességgel helytállni
Interjú a tizenkilenc éves Magyar Noel Quad versenyzővel, a március 15.-i Monori Quadsprint verseny előtt. Március 15-én rajthoz állsz a Monori Quadsprinten. Mesélnél az eddigi pályafutásodról a portálolvasóknak?
- A quadozás iránti szeretetem, most már vonzalmam 2007.-ben kezdődött. Akkor 12 évesen kaptam meg első Suzuki Ozark típusú quadomat szüleimtől, mellyel 3 éven keresztül csak hobbi szinten quadoztam a Komárom-Esztergom megyei erdőkben. Ezt lecseréltük egy Suzuki ITZ-400 típusú quadra, ami nem volt meg hosszú ideig, mint később kiderült, rossz motorja miatt. A következő, azaz harmadik quadommal, mely egy Yamaha Grizzly 660 volt, kezdtem meg a versenyzői pályafutásom.
Quad Hírek - Magyar Noel: Szeretnék tisztességgel helytállni
Vele 4x4 kategóriában indultam maraton, triál, trophy versenyeken, szép sikereket érve el. Utána kezdődött egy olyan hullám, ami még a mai napig is tart, a Polaris quadokkal való versenyzés, elsőnek egy Sportsman 850, később egy Scrambler 850 és a mai napig is egy Scrambler 1000-res nyergében versenyzek. 2014-es év végén szert tudtam tenni egy Suzuki Ltr-450-re, amelyben egy RMZ blokk muzsikált, ez teljesen megfelelő quad volt arra, hogy megbizonyosodjak arról, ezzel komolyabban szeretnék foglalkozni. Amivel most versenyzek az pedig egy KTM SX 505 típusú quad, mely minden földi jóval el van látva Tehát most két quaddal is versenyzek, de a nagyobb hangsúlyt a quadcrossra, és annak elsajátítására fektetem. Decemberben szintén Monoron indultál. Ott milyen járművel, és hogy sikerült az a verseny? - A decemberi monori versenyen a Scrambler 1000-el álltam rajthoz, sajnálatosan a csekély létszám miatt holtverseny I. helyen végeztünk Szabó Viktor barátommal. De a visszajelzések alapján, látványos versenyzést mutattunk be a 330 kg-os járművekkel. Mind a shorttrack, mind a quadcross pályát élvezettel csináltam végig. Hiszen hiába a nagy quad, nehéz súly, ugrani, illetve látványosan keresztben menni ezekkel is éppen úgy lehet , mint most már tapasztaltam, a sportquadokkal.
Quad Hírek - Magyar Noel: Szeretnék tisztességgel helytállni
Most milyen vassal teszed tiszteleted a rendezvényen, és kik várhatóak rajthoz állni a kategóriádban? - A márciusi monori versenyen, egy KTM nyergében fogok versenyezni. Ez lesz számomra az első olyan verseny ahol sportquaddal veszek részt. Megpróbálok mindent kihozni magamból, amit eddig az edzések során eltudtam sajátítani, illetve a versenytársaim tanácsoltak nekem. Open kategóriában fogok rajthoz állni a quadcross versenyszámban, itt ellenfeleim lesznek, Karai Kristóf, Henzer Rodzsi Róbert csak hogy a számomra két, szerintem profi versenyzőt említsem. A Shorttrack pályán szintén Open kategória lesz az enyém, itt Rodzsihoz társulni fognak, Kunkli Tivadar, Tóth Deme, Gombos Norbert és a többiek. Mit jelent számodra a quad motorsport? - A quad motorsport számomra nagyon sokat jelent, a szabadidőm szinte egészét ez tölti ki. Számos barátom van itthon is, illetve szlovákiában, akik quadozással, versenyszervezéssel foglalkoznak.
Quad Hírek - Magyar Noel: Szeretnék tisztességgel helytállni
A monori pályáról mi a véleményed? - A monori pálya az egy igazán élvezhető pálya. Számos ugróval és egyenessel nagyon élvezhetővé teszi a versenyzést. Egyetlen hátránya van, a laza homok. Ez a nap végére teljesen megváltoztatja, a reggel tökéletes, elhúzott pályát. Beszélnél a 2015-ös versenyzési terveidről? - 2015 számomra a rendszeres quadozás, gyakorlás éve. A quadcross az, amire a nagyobb hangsúlyt fogom fektetni, a 4x4 versenyeken kívül. Az itthon megrendezett összes versenyen szeretnék elindulni, továbbá szabad hétvégéken feltétlen elmenni az ország különböző talajú, nehézségű pályáira. Továbbá tervben vannak a szlovák quadcross versenyek is, ez barátomtól Rodzsitól is függ, de szeretnénk oda is eljutni minél többször. Mi a célod a Monori versenyen? - Helytállni, és mindent kihozni magamból, amit csak birok így első alkalommal. Támogatóid: A szüleim a fő támogatóim, de szeretnék bármilyen jellegű támogatást szerezni, hogy megkönnyítsem az ő helyzetüket is. Szurkoljunk közösen az ifjú titánnak március 15-én! - Hajósi Miklós - www.hajoka.hu

Belépés