MotoGP Hírek - Jorge Lorenzo szerint esélye lehet a bajnoki címre

Készült: 2015.március.12 19:33 Készítette: Lipták Melinda Írta: Keszthelyi Gábor Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Jorge Lorenzo szerint esélye lehet a bajnoki címre
A négyszeres világbajnok, Jorge Lorenzo az utolsó, katari teszt előtt beszélt idei esélyeiről a motogp.com-nak. A mallorcai szerint bár nem ők a favoritok a 2015-ös bajnoki címre, egyáltalán nem kizárt, hogy végül az ő fejére kerül a korona. Mindezt elsősorban a motor fejlődésére, valamint saját jobb állapotára alapozza.
Jorge Lorenzo élete legjobb köridejét futotta meg Sepangban két hete, a második hivatalos teszten. Viszont ez sem volt elég ahhoz, hogy letaszítsa az élről a címvédő Marc Marquezt. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy olyan aszfaltcsíkról beszélünk, ami mindig is kedvezett a Hondának. A spanyol motoros egy promóciós rendezvényen vett részt, ahol a motogp.com-nak ecsetelte a téli időszak történéseit, valamint arról is beszélt, mi mindent vár a 2015-ös MotoGP-szezontól. A jelek szerint Lorenzo nagyon magabiztos, és ott folytatná, ahol a tavalyi szezont abbahagyta. Ha ez sikerül neki, az ellenfelei bizony felköthetik a felkötnivalót.

„A teszt nagyon jól ment, remek munkát végeztünk, és idén jobb vagyok, mivel nem kellett megműttetnem magam a holtszezonban” – kezdte a „hangvillások” kiválósága. „A Yamaha és én jól fejeztük be az előző évet, de míg mi előrébb léptünk a motorral az újításoknak köszönhetően, addig továbbra is a Honda és Marquez maradtak a favoritok.” Ez minden bizonnyal így van, hiszen láthattuk, milyen elképesztő teljesítményt nyújtott a címvédő Malajziában. A helyzet azonban közel sem reménytelen.

„Sepangban nem voltunk messze, és az olyan pályákon, mint Assen, Mugello és Phillip Island még jobbak lehetünk. Nagyon jó érzéseim vannak a motorral és minden egyes változtatással kapcsolatban is idén, és bár nem én voltam a leggyorsabb Sepangban, két bajnoki címre voltam képes a Yamahával, az idei motorral kapcsolatban pedig nagyon nagyok a reményeink.” A versenygépre tehát egyáltalán nincs panasza Lorenzónak, aki idén sokkal összeszedettebbnek látszik, mint egy évvel korábban.

„Az ellenfeleink nem alszanak, különösen a Honda nem, de a Ducati is remek tempót mutatott. Nem kezdjük favoritokként az évet, azok egyértelműen a Honda és Marc, szóval keményen kell dolgoznunk, hogy megpróbáljuk olyan közel kezdeni hozzájuk az évet, amilyen közel csak lehet, annak érdekében, hogy a dobogó legfelső fokáért harcolhassunk. Tavaly én szereztem a legtöbb pontot Németország és Valencia között, és nagyon erősen fejeztem be a bajnokságot. Ha ugyanezen a szinten, vagy még erősebben tudunk kezdeni, akkor határozottan a bajnoki cím megszerzésére törekedhetünk” – fejezte be a spanyol versenyző.

Belépés