Autós Hírek - Genfben tartja világpremierjét a Sport Coupé Concept

Készült: 2015.március.02 20:00 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

Autós Hírek - Genfben tartja világpremierjét a Sport Coupé Concept
Genfi Autószalon alkalmával tartja a Volkswagen új Sport Coupé Concept GTE tanulmánya világpremierjét. Az avantgárd stílusú koncepció a Volkswagen újszerű, progresszív formai nyelvezetének hírnöke. „A Sport Coupé Concept GTE a forradalmi fejlődés megtestesítője.
A jól érzékelhetően még karakteresebb Volkswagen dizájngének alapjain e tanulmány meggyőzően jelzi, milyen vonzó lehet már a közeli jövőben a vállalatcsoport legnagyobb darabszám jellemezte márkájának stílusa” – hangsúlyozta Walter de Silva, a Volkswagen AG vezető formatervezője. Dr. Heinz-Jakob Neußer, a Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja így fogalmazott: „A tanulmány valójában lélegzetelállítóan dinamikus kupé, amilyen ebben a formában még nem volt ebben a kategóriában. Az exkluzív sportautók stílusát idéző dizájnja révén – amit a nagyméretű csomagtérajtó funkcionalitása és a négyüléses modellek térkínálata tesz teljessé – a Sport Coupé Concept GTE a B- és a C-szegmens klasszikus limuzinjainak vonzó alternatívája.”
Autós Hírek - Genfben tartja világpremierjét a Sport Coupé Concept
Amint Klaus Bischoff, a Volkswagen márka vezető formatervezője, kiemelte: „A Sport Coupé Concept GTE kifejező formavilágunk fejlődésének újabb mérföldköve. Az első vonástól egészen az utolsóig újragondolt, semmi mással össze nem téveszthető koncepcióról, egyfajta ’stílus-iránytűről’ van szó. E tanulmányával a Volkswagen nem csupán egy új modellje megújult formáit kívánja bemutatni, hanem a márka formavilágának új korszakára kínál kitekintést.”

Belépés