Autós Hírek - Elkészült az egymilliomodik BMW, egy BMW 3-as limuzin

Készült: 2015.február.26 11:30 Készítette: Super User Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek

Autós Hírek - Elkészült az egymilliomodik BMW, egy BMW 3-as limuzin
A BMW dél-afrikai létesítményének gyártósoráról ma délelőtt legurult az egymilliomodik elkészült jármű, egy BMW 3-as limuzin. A Rosslyn-i üzem gyártási jubileumának ünnepére a Dél-afrikai Köztársaság fővárosába, Pretoria-ba látogatott Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.
„A globalizáció már több mint négy évtizeddel ezelőtt is vállalati stratégiánk alapvető részének számított. Az 1973-ban megalapított Rosslyn-i gyár a BMW Group első külföldi létesítménye volt, jelenleg 14 ország 30 üzeméből álló globális gyártási hálózatunk jelentős mérföldköveként. A dél-afrikai üzem mind a mai napig a helyi termeléssel járó sikeres piacra lépés ékes példája” – mondta Harald Krüger a jubileum alkalmából.

A BMW Dél-Afrikában gyártott járművei nemzetközi téren is rendkívül sikeresek. A Rosslyn-i üzem megalapítása óta és a BMW globális gyártási hálózatával párhuzamosan a BMW dél-afrikai létesítménye a helyi ügyféligények kielégítése mellett a nemzetközi piacra is termel. 2014-ben a Rosslyn-i üzemben elkészült BMW 3-as limuzinok exportja több mint 17%-kal nőtt, amely még inkább megerősítette a BMW Dél-Afrika elsőszámú prémiumjármű-exportálóként betöltött pozícióját a térségben.


A BMW Dél-Afrika közvetve és közvetlenül több mint 43 000 embert foglalkoztat: a gyárban és az országos értékesítési hálózatban több mint 3700 munkatársát alkalmazza, akiket több mint 3700 főből álló márkakereskedői személyzet és egy csaknem 36 000 fős közvetlen beszállítói hálózat egészít ki. 2014-ben a Rosslyn-i üzem mintegy 2900 alkalmazottja 68 771 darab BMW 3-as limuzint készített el a helyi és a nemzetközi piacra.

Belépés