MotoGP Hírek - Iannone már várja a Dovizioso elleni csatát

Készült: 2015.január.12 10:26 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Iannone már várja a Dovizioso elleni csatát
Andrea Iannone idén már a Ducati gyári csapatát fogja erősíteni a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, s már alig várja, hogy együtt dolgozzon névrokonával, Andrea Doviziosóval, akit természetesen igyekszik majd minél többször le is győzni.
A Ducati nem csak egy teljesen új koncepciójú motorral, a Desmosedici GP15-tel vág neki a MotoGP idei szezonjának, hanem Andrea Iannone személyében új versenyzőt is igazoltak a gyári csapathoz. A 25 éves olasz motoros az előző két évet a bolognaiak szatellit alakulatánál, a Pramac Racingnél töltötte, ahol tavaly már kifejezetten jó eredményeket ért el, sőt nem egy alkalommal ő bizonyult a leggyorsabb ducatisnak az edzéseken.

Iannone 2015-ben az LCR Hondához távozó Cal Crutchlow helyét veszi át az istállónál, vagyis a korábbi 125 köbcentis világbajnok Andrea Dovizioso társa lesz. A pilóta 2014-ben remek eredményeket produkált a jelentős formajavulást bemutató Ducatival: kétszer is dobogóra állhatott, Japánban pedig hosszú évek után pole pozíciót szerzett a márkának. Iannone tudja, hogy névrokona személyében erős kollégája lesz, de természetesen igyekszik felvenni vele a versenyt:
„Már nagyon várom a közös munkát, mert jól szoktam érezni magam Andreával” – nyilatkozta a fiatal pilóta a MotorCycleNews.com szakportálnak. „Rendkívül erős pilóta, és nem lesz egyszerű gyorsabbnak lennem nála. Jó csata lesz ez közöttünk, amely mindkettőnk számára jövedelmező lesz, hiszen én megpróbálom majd megverni őt, ő pedig gyorsabb akar majd lenni nálam.”

Belépés