• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Ecclestone: Valószínűleg nem lesz verseny Koreában

Forma-1 Hírek - Ecclestone: Valószínűleg nem lesz verseny Koreában

Készült: 2014.december.14 09:40 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Bernie Ecclestone beismerte, Korea valószínűleg nem tér vissza a Formula-1-es bajnokságba a jövő évbe, annak ellenére, hogy az előzetes versenynaptárban helyet kapott.
A szakértők szkeptikusan fogadták Korea visszatérését már a naptár kiadásakor és Ecclestone-tól egy ügyes húzásnak tartották, mivel a jövő évben így minden pilóta egy extra erőforrást kaphat anélkül, hogy a csapatok egyhangú beleegyezése szükségeltetne hozzá.

Csütörtökön A Formula-1-es irányító Bernie Ecclestone ezt a feltételezést nem erősítette meg, de azt közölte, a koreai futamot valószínűleg nem rendezik meg.

"Szerződésben állunk velük" - nyilatkozta az üzletember.

Arról, hogy a Koreai Nagydíjat megrendezik-e Ecclestone így vélekedett: "Inkább nem, mint igen."

A koreai futammal kettős célja lehet Ecclestone-nak - kijátszani a motorszabályt és több pénzt kicsikarni a szervezőktől szerződésszegés miatt.

"Nem akarunk többet, mint amit a szerződés engedélyez számunkra" - tette hozzá a brit.

Egy másik Formula-1-es futamról, a katari versenyről Ecclestone elmondta, annak ellenére, hogy tárgyaltak egy csoporttal, úgy tűnik, az arab állam nem kap helyet a naptárban. Erre azért nincs lehetőség, mert az üzletember egy "kézfogásos szerződést" kötött néhány évvel ezelőtt a bahreini koronaherceggel arról, hogy a Perzsa-öbölben nem fognak több versenyt rendezni.

"Most Katar tett ajánlatot" - közölte Ecclestone. "Összehívtam tehát mindenkit és megkérdeztem, egymás között el tudják-e rendezni az ügyet. Eddig ez nem sikerült."

Belépés