• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - A McLarennek harmadik autót kell indítania 2015-ben

Forma-1 Hírek - A McLarennek harmadik autót kell indítania 2015-ben

Készült: 2014.december.14 09:38 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A McLaren 2015-ös pilótafelállásának bejelentésekor a csapat elnöke, Ron Dennis elmondta, a wokingi alakulatot szerződés kötelezi arra, hogy három autóval álljon rajthoz, amennyiben a mezőny egy versenyhétvégén 16 autó alá csökken.
"Szerződésbeli kötelezettségünk, hogy három autóval álljunk rajthoz azon a versenyen, amelyen a mezőny 16 autó alá csökken" - közölte Dennis. "Úgy érzem, két csapatnak még komoly kihívást jelent a jövő évi rajtrácsra eljutni. És minden szándékom az, hogy segítsek a problémák megoldásában, mert úgy érzem, a harmadik autók nem tesznek jót a Formula-1-nek. Azonban szerződéssel rendelkezünk: és ha a harmadik autót be kell vetni, akkor szeretném a legjobb pilótát beleültetni."

A McLaren 2015-ben a Jenson Button-Fernando Alonso pilótafelállással áll rajthoz, az újonc Kevin Magnussen tartalékpilótai állást kap, de ha a mezőny 16 autó alá csökken márciusig, akkor a dán valószínűleg megkapja a harmadik autót.

Bár a harmadik autó bevetését a több nagycsapat, a Mercedes, Ferrari, Red Bull és a Williams nem erősítette meg, de valószínűleg ők is hasonló megegyezést kötöttek Bernie Ecclestone-nal.

Belépés