MotoGP Hírek - Dovizioso: „Számítottam rá, hogy javulni fogunk, de arra nem, hogy ennyit”

Készült: 2014.december.14 09:28 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Andrea Dovizioso az előkelő ötödik helyen zárta a gyorsasági motoros világbajnokság 2014-es szezonját. A Ducati olasz motorosa maga is meglepődött, mennyit sikerült előrelépniük az előző idényhez képest, és egyúttal nagyon izgatott a 2015-ös projekt miatt.
Andrea Dovizioso számára nem alakult túl fényesen a 2013-as évad, hiszen mindössze kétszer tudott a top6-ban zárni. A mostani szezont megelőző télen aztán megérkezett a Ducati Corse új vezérigazgatója, Gigi Dall’Igna, ráadásul a bolognai márka több kedvezményt is kapott a szabálykönyvben a nagy rivális Hondához és Yamahához képest (élvezhették az Open kategória előnyeit, miközben saját ECU szoftverüket használhatták), és azonnal érezhető volt a javulás: az olasz pilóta összesen 11-szer végzett a legjobb hat között, ráadásul Austinban és Assenben dobogóra is állhatott. A hatékony fejlesztéseknek köszönhetően a versenyző így a pontversenyben végül csak a „nagy négyestől” kapott ki, vagyis az előkelő ötödik pozíciót szerezte meg.

Dovizioso a MotorCycleNews.com weboldalnak nyilatkozva elárulta, ő maga sem gondolta volna a 2014-es évad kezdetekor, hogy ekkorát sikerül előrelépniük: „Meglepődtem, mert számítottam rá, hogy javulni fogunk, de arra nem, hogy ennyit. Nagyon örülök ennek, és rendkívül izgatott vagyok az új projekt miatt. Úgy hiszem, sokat fejlődtünk idén, és ezzel a motorral nem vártam volna ezt” – mondta, majd rátért a 2015-ös gépre is, amelyet a hírek szerint majd csak a második sepangi teszten próbálhatnak ki új kollégájával, Andrea Iannonével együtt: „A nagy kérdés, hogy milyen lesz az új motor, és amíg nem ülhetek rá, nem fogjuk tudni. De nagyon optimista vagyok az alapján, ahogy Gigi a szezon során dolgozott, szóval meglátjuk.”

Belépés