MotoGP Hírek - A Ducati gyári csapata kétnapos jerezi teszttel zárta 2014-et

Készült: 2014.november.30 13:32 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

A Ducati Team is kihasználta a december 1-jétől életbe lépő két hónapnyi teszttilalom előtti utolsó lehetőséget, és kétnapos gyakorlást teljesítettek az ilyen célból közkedvelt jerezi pályán. Bár a csütörtöki napon az eső megnehezítette a munkájukat, Dovizioso és Iannone is elégedetten nyilatkoztak, míg a tesztpilóta Pirro pénteken még egy plusz napot foglalkozott a gumikkal.
Sok más Superbike világbajnoki és MotoGP-s alakulathoz hasonlóan a Ducati királykategóriás gyári csapata is Jerez felé vette az irányt november utolsó hetében, hogy még egy utolsót teszteljen a decemberben életbe lépő két hónapos tilalmat megelőzően. Andrea Dovizioso és Andrea Iannone két napig körözött a spanyolországi helyszínen a Desmosedici GP14.2-es változatával (a GP15 csak a február eleji első sepangi gyakorlásra készül el), ráadásul nem is diktáltak rossz tempót: előbbi olasz motoros a legjobb ducatis időt érte el ezen a pályán. Velük volt egyébként a tesztcsapatot erősítő Michele Pirro is, aki ráadásul még péntekre is ott maradt, hogy további értékes adatokat gyűjtsön az abroncsokkal kapcsolatban.

Andrea Dovizioso, 1’38.9
„Ki kellett próbálnunk még néhány beállítást, hogy pontosan információink legyenek a jövő évi motorhoz. Jó munkát végeztünk szerdán, egész nap köröztünk, és minden rendben ment. Nagyon jó köridőt értem el, saját rekordot futva itt Jerezben. Noha nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget ezeknek az időknek, hiszen számos riválisunk nem volt itt, attól még elégedettséggel tölt el. Ráadásul egész nap gyorsak voltunk a használt, a kemény és a lágy abroncsokon is, szóval ez is egy újabb megerősítése annak, hogy a motor fejlődött az idény közepe óta, és most jobbak voltunk, mint tavasszal a jerezi futamon. Csütörtökön már nem tettem meg egy kört sem az időjárási viszonyok miatt, de nem is nagyon maradt olyasmi, amit ki kellett volna próbálnunk.”

Andrea Iannone, 1’39.0
„A szerdai egy elég pozitív nap volt, mivel sikerült kipróbálnunk számos különböző beállítást, hogy eloszlassunk néhány kétséget és megerősítsük azt, amit már a valenciai teszten is láttunk. A végén gyorsabb köridőt értem el, mint a versenyen. Még a kemény gumival is sikerült jó időt futnom és remek tempót tartanom, szóval elégedett vagyok azzal, ahogy az év utolsó tesztje alakult számunkra. Rengeteg hasznos információval gazdagodtunk az előző két nap során. Emellett örülök a csapatomnak is, kedvelem az új srácokat körülöttem, és elégedett vagyok a bokszban végzett munkánkkal.”

Michele Pirro, 1’40.5
„Mindent egybevetve a szerdai egy elég jó nap volt, mivel rengeteget kipróbáltunk az elektronikát és a váz alkatrészeit illetően. A legjobb köröm 1:40.5 volt, ami nem túl gyors, de nem is a minél jobb időkre hajtottunk. Csütörtökön aztán folytattuk a munkát az elektronikával esőben is, míg pénteken én még egy kicsit tesztelem az abroncsokat is.”

Belépés