• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Grosjean marad a Lotusnál

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Grosjean marad a Lotusnál

Készült: 2014.november.20 08:48 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Lotus F1 Team bejelentette, Romain Grosjean 2015-ben is a csapatot erősíti, amikor az alakulat első szezonját teljesíti Mercedes-Benz erőforrással. Grosjean csapattársa Pastor Maldonado lesz, akit már az év korábbi szakaszában bejelentett az enstone-i alakulat.
Grosjean a 2011-es szezon eleje óta a Lotus F1 Team versenyzője, valamint vezetett a korábban Renault néven futó csapatnál a 2009-es szezon második felében. Formula-1-es bemutatkozása előtt az enstone-i csapat pilótaprogramjának tagja volt.

Romain Grosjean:
"Fantasztikus, hogy a Lotus F1 Teammel folytathatom 2015-ben és remek az enstone-i támogatás. Nem titok, hogy nagyon nehéz évünk volt az idei, de a csapat továbbra is koncentrált maradt és 2015-ben szeretnénk állandó pontszerzők lenni. Sok időt töltöttem legutóbb Enstone-ban és nagyon pozitíven látom az E23-ban rejlő lehetőséget, amellyel a csapat visszakaphatja korábbi formáját. Egy versenyünk van hátra 2014-ben, így mindent megteszek Abu Dhabiban, mielőtt teljesen 2015-re koncentrálok."

Gerard Lopez, Lotus F1 Team, tulajdonos és csapatfőnök:
"Nagy öröm, hogy végre hivatalosan is bejelenthetjük, Romain Grosjean folytatja a Lotus F1 Teammel Pastor Maldonado mellett a jövő évben. A pilótát akkor lehet megismerni, amikor nehéz helyzetbe kerül és Romain kimagasló teljesítményt nyújtott 2014-ben, annak ellenére, hogy nagy kihívással szembesült. Tudjuk, Romain saját erejéből mindent kihoz az autóból, ezért már nagyon várjuk, hogy mit tud kihozni 2015-ben a Mercedes-Benz erőforrásból."

Belépés