• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Elbocsájtották a Caterham alkalmazottait

Forma-1 Hírek - Elbocsájtották a Caterham alkalmazottait

Készült: 2014.november.17 10:31 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Azon a napon, amikor a Caterham bejelentette, Abu Dhabiban újra a rajtrácson lesz, a Formula-1-es csapat teljes személyzetét elbocsájtották.
Miután a rajongóktól sikerült hárommillió dollárt összegyűjtenie a mezőny végi alakulatnak, a csődbiztos, Finbarr O'Connell pénteken bejelentette, a Caterham elutazik a 2014-es szezonzáró futamra. Ugyanezen a napon a csapat teljes személyzetét elbocsájtották.

Jim McManus, a csapat korábbi aerodinamikusa a The Observer újságnak elmondta: "Elkeserítő látni, hogy mekkora közönségsikert aratott a pénzgyűjtés, mivel ugyanezen a napon a teljes személyzetet elbocsájtották, miközben hét heti fizetésükkel tartoznak nekik. Ugyan a két dolog talán nem függ össze és a jó hírnek sikerül a rossz híreket felperzselnie."

O'Connell, aki jelenleg a csapatfőnöki teendőket látja el, elmondta, célja az volt, hogy alternatív megoldást találjon, de véleménye szerint a dolgozók szerették volna, hogy elbocsássák őket.

"Ez egy őrült helyzet, de a legironikusabb dolog, hogy a csapat nagy része azt kérte tőlem, bocsássuk el őket, így az elbocsájtási kérelmet beadták, miközben próbálom eladni a csapatot. Ha sikerül értékesíteni az alakulatot, akkor az új tulajdonos alkalmazza őket és össze lehet tépni a mostani kérelmeket. Nem tudtam péntekig aláírni az elbocsájtási kérelmeket, mert akkor jelöltek csak ki az 1MRT csődbiztosának."

McManus azonban azt közölte, néhány dolgozó folyamatosan jelezte, nem akarja, hogy elbocsájtásra kerüljön.

Belépés