Rally Hírek - Juhász Csaba: Tesztnek szánjuk a Sajókazai Rallysprintet

Készült: 2014.november.14 21:29 Készítette: Hajósi Miklós Kategória: Autós Hírek, Autós Friss hírek, Rally Hírek

Vasárnap rendezik meg a Sajókaza - Felsőnyárád Rallysprintet. Összesen harminc kilométert tesztek meg, háromszor Felsőnyárád, háromszor Sajókaza rajttal. Mennyire nehéz hat gyorsra gumizni, és azzal biztonságosan versenyezni? 
Vasárnap rendezik meg a Sajókaza - Felsőnyárád Rallysprintet. Összesen harminc kilométert tesztek meg, háromszor Felsőnyárád, háromszor Sajókaza rajttal. Mennyire nehéz hat gyorsra gumizni, és azzal biztonságosan versenyezni? - Egy rally versenyen akár 3-4 szakaszt is egy szett gumival kell teljesíteni, itt pedig két gyorsaságiként lehet majd gumit cserélni. Úgy gondolom ez nem lesz probléma. Vasárnapra esőt jósolnak, te mennyire szereted a vizes pályát? - Imádok esőben versenyezni, ráadásul Mezey Tomi jóvoltából 4 új fejlesztésű Pirellivel száguldhatunk a vizes aszfalton, ha majd tényleg esni fog az eső.
Kategóriában tizenöten indultok majd. Ez elég népes mezőnynek számít. Hol is szeretnétek végezni? - Most nem az eredmény lesz az elsődleges, hanem tesztelni akarunk. Új első futóművet kapott a Megane, lengőkarokat és kanyarstabilizátort homologizáltak a Renault Sport mérnökei. Ezt a csomagot kaptuk meg, és ezt fogjuk kipróbálni. Folyamatosan változtatni fogunk a beállításokon, amiben az is benne van, hogy akár nagyon rossz időt is mehetünk vagy nagyon jót. A lényeg most az, hogy lehetőleg minél jobban beállítsuk az autó futóművét.
Korábban indultál-e már ezen a szakaszon, és hogy abszolváltad azt? - Igen, mind a két irányban többször is versenyeztem ezen a pályán. Mind a két irány nagyon tetszett, de mióta leaszfaltozták az utat, azóta nem is jártam arra. Így most nekem is újdonság lesz.
Köszönjük Partnereink segítségét!
- Hajósi Miklós - www.hajoka.hu

Belépés