• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Nincs változás Bianchi állapotában

Forma-1 Hírek - Nincs változás Bianchi állapotában

Készült: 2014.november.10 20:54 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

Egy hónappal azt követően, hogy Jules Bianchi súlyos balesetet szenvedett a Japán Nagydíjon, a pilóta állapota továbbra is stabil, de kritikus.
A Marussia pilótája diffúz axonális agysérülést szerzett, amikor egy mentést végző jármű alá csúszott. Bianchit kórházba szállították és életmentő műtétet végeztek el rajta, azóta a Mie General Hospital kórházban ápolják.

Bianchi állapotáról hivatalos értesítést szinte alig kap a közönség, a Marussia sportigazgatója, Graeme Lowdon szerint azért, mert semmi nem változott.

"Julesre gondolunk leginkább" - közölte Lowdon. "Állapotában semmi nem változott, stabil, de kritikus. Jelenleg a csapat és a rajongói is gondolatban vele vannak."

A Marussia csapat nehéz hónapot élt át, Bianchi sérülése mellett pénteken kiderült, hogy a csapat bezár. Lowdon szerint azonban a harc nem ért véget.

"Nem hiszem, hogy nincs visszaút. Nagyon versenyképes emberekkel dolgozunk és addig harcolunk, amíg egyáltalán nem lesz esélyünk. Jelenleg úgy tűnik, 2015-ben rajthoz állhatunk, talán még idén Abu Dhabiban is. Nagyon mozgalmas hétvége ez; szorosan együttműködünk Geoff Rowley csődbiztossal. Azt hiszem, köszönettel tartozunk mindenkinek, aki segített nekünk, a rajongóknak, pilótáinknak, így Jules-nek is; mindenkinek, aki próbálkozott azzal, hogy ez a csapat folyatni tudja."

Belépés