• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Háromautós csapatok lesznek 2015-ben?

Forma-1 Hírek - Háromautós csapatok lesznek 2015-ben?

Készült: 2014.november.09 16:00 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Formula-1-ben komoly erőt képviselő Red Bull és Ferrari jelezte, ha szükség van rá, három autóval tudnak versenyezni a jövő évben, közölte a The Times.
Az újság szerint mindkét csapat további egy autót ad a mezőnybe 2015-ben, amennyiben sem a Marussia, sem a Caterham nem tud visszatérni a sportba.

Habár a Marussia vezetője, Graeme Lowdon beismerte, a csapat talán újjáéled egy új befektetőnek köszönhetően, míg a Caterham a rajongóktól próbál segítséget kérni és összegyűjteni a pénzt, amely a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon való részvételhez szükséges.

"Ha a mezőny egy bizonyos szám alá csökken, akkor kötelező harmadik autót indítani, de reméljük, hogy elegendő kétautós csapat lesz és nem kerül erre sor" - közölte a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner. "A CCB csapatokat érinti a megegyezés, amely a McLaren, a Ferrari és a Red Bull. Ha ők erről a lehetőségről lemondanak, akkor a következő csapat következik a konstruktőri bajnokságban. De nem kértek fel minket erre és jelenleg nem szándékozunk harmadik autót kiállítani."

"Nem egyeztünk meg semmiről" - nyilatkozott Ecclestone. "Négy, vagy öt megbeszélést tartottunk, de nem egyeztünk meg a következő tárgyalás időpontjáról.

Belépés