Forma-1 Hírek - Félbeszakadtak az egyeztetések

Készült: 2014.november.09 15:56 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Formula-1-et irányító Bernie Ecclestone a kereskedelmi jogokat birtokló CVC-vel a jövő héten találkozik Londonban, miután a csapatokkal Brazíliában történt egyeztetés során nem született megegyezés arról, hogy a kisebb csapatok több pénzt kapjanak a túléléshez.
Egy másik megbeszélésen a Formula-1 gyártói egyeztettek a motorbefagyasztás enyhítésén a jövő évre, de ez a tárgyalás és holtpontra jutott.

"Ecclestone csak annyit mondott beszélek (a CVC Capital Partners társelnökével) Donalddal (Mackenzie) a jövő héten és újra visszatérünk erre a témára. Ennyi" - közölte a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya. "Ecclestone felismerte, hogy a három legkisebb csapatnak több pénzre van szüksége. Előadtuk álláspontunkat és ő azt mondta, beszél Donalddal és újra leülünk. Ezt már korábban is hallottam. Szóval most csak várhatunk."

A Financial Mail vasárnapi számában Christian Sylt, a Formula-1 üzleti újságírója arról számolt be, hogy a Force India jövője kétségessé válhat, mivel több millió dollár veszteséget könyveltek el.

A Mercedes-Benz Motorsport elnöke, Toto Wolff egy másik tárgyaláson vett részt, ahol a motorbefagyasztás enyhítéséről nem született megállapodás. A 2015-ös szabályok megváltoztatására az év ezen időszakában már csak a csapatok egyhangú beleegyezése esetén lehet.

"Egy kompromisszumot ajánlottunk fel, melyről úgy gondoltuk, nem változhat a specifikáció és a partnerek által fizetendő ár, ez utóbbi jelenleg nagyon fontos, de ezt nem fogadták el" - közölte Wolff. "A helyzet változatlan maradt. Ezen a hétvégén."

Belépés