• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hivatalos: Nasr lesz Ericsson csapattársa a Saubernél

Forma-1 Hírek - Hivatalos: Nasr lesz Ericsson csapattársa a Saubernél

Készült: 2014.november.06 08:29 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1Hungary

A Sauber F1 Team bejelentette, Felipe Nasr lesz a csapat 2015-ös pilótája. A brazil versenyző mellett a Banco do Brasil támogatóként érkezik a csapathoz.
A 22 éves Nasr az idei évben a Williams F1 Team teszt- és tartalékpilótája volt. Felipe emellett a 2014-es GP2 szériában is rajthoz állt, jelenleg a második helyen áll négy győzelemmel. 2011-ben Nasr megnyerte a a brit Formula-3-as bajnokságot és második lett a tekintélyes Makaói Nagydíjon. 2009-ben, újonc évében az európai Formula BMW bajnoka lett.

A Banco do Brasil Felipe Nasr partnere és több éve támogatja a pilótát. A bank logója a C34 oldaldobozán, valamint a hátsó vezetőszárny hátsó részén jelenik majd meg.

Monisha Kaltenborn, csapatfőnök:
"Már egy ideje figyeljük Felipe pályafutását és teljesen megérdemli ezt a pozíciót a Formula-1-ben, miután nagyon sikeres pályafutást futott be a junior kategóriákban. Nagyon örülünk, hogy a jövő évben nálunk vezet. Ez azt jelenti, Brazília egy újabb fiatal és tehetséges pilótát ad a sportnak. A Banco do Brasil fontos partnere volt Felipének eddig és nagyon örülünk, hogy egy ilyen híres vállalat támogatja őt ezen fontos lépése során. Várjuk a partnerkapcsolatot."

Felipe Nasr:
"Nagyon fontos lépés pályafutásomban, hogy 2015-ben a Sauber F1 Team pilótája lehetek a Formula-1-ben. Ez egy felejthetetlen pillanat, amiért köszönettel tartozom azoknak, akik támogattak engem - családomnak, barátaimnak, szponzoraimnak, csapataimnak és országomnak. Ma egy álom vált valóra. A Saubernél mutatkoztak be olyan nagyszerű nevek a Formula-1-ben, mint Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Robert Kubica és Sebastian Vettel. Büszke vagyok arra, hogy része lehetek ennek a versenyzőcsaládnak. Csodálatos évet töltöttem el a Williams Martininél, ahol sokat tanultam és felkészültem arra, hogy Formula-1-es versenyző legyek."

Hayton Rocha, Banco do Brasil, marketing és kommunikációs igazgató:
"A fő célja ennek a partnerkapcsolatnak, hogy lehetőséget biztosítsunk egy új brazil pilótának a Formula-1-be kerülni. A sport országunkban nagyon népszerű. A Banco do Brasil bízik Felipe Nasr lehetőségeiben és az egyik legígéretesebb autóversenyzőnek tartják Ayrton Senna óta. Ettől eltekintve ez egy olyan lehetőség, amelyen keresztül kapcsolatot teremthetünk márkáink között, képviselhetjük a brazilokat, a modernitást és a technológiát."

Belépés